L’Esplai de gent gran de La Vila clou el 29è aniversari amb un berenar, música i ball

496

La Casa de Cultura va acollir, dissabte passat, els actes de celebració del 29è aniversaride l’Esplai de gent gran de La Vila, amb un berenar per una seixantena de persones, actuació musical i ball. Hi va assistir l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora de Gent Gran, Mercè Morera, i el regidor d’Hisenda, Josep Casasayas.

L’any 1986 es va fundar l’Esplai de gent gran de La Vila, ubicat a la Casa Mestres. La seva junta, presidida per Víctor Pujol, promou un ampli ventall d’activitats lúdiques i formatives amb l’objectiu de fomentar un envelliment actiu: campionats de dòmino i parxís, musicoteràpia, ioga, informàtica o puntes de coixí. Durant el mes de juliol van organitzar amb èxit els concerts al pati i a l’octubre la festa de la castanyada.

El tresorer de l’esplai, Cisco Querol, afirma que han aconseguit captar “el jubilat recent, el més jove, a través dels tallers i cursos formatius”. Querol recorda que “l’esplai no és un asil d’avis, sinó un punt de trobada on continuar aprenent i socialitzar-se”.

Activitats de Nadal

El proper 18 de desembre, a les 18.00h, l’Esplai de gent gran de La Vila celebrarà el Nadal amb la col·locació dels diorames del Naixement, a càrrec de Llorenç Guich, la il·luminació de l’arbre de Nadal, actuació de la Coral de Rosanes, recital de poemes i pica-pica.