El Molí Empresa desplega un nou ‘Recicla’t+45’ per millorar l’ocupabilitat i la formació dels majors de 45 anys

1964
Molí Empresa
Molí Empresa

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner ha iniciat per segon any consecutiu el projecte Recicla’t+45, d’orientació i ocupació. La idea és promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys. El passat juliol ja es van dur a terme diversos tallers TIC per als diferents perfils de participants del programa.

El Recicla’t+45 l’impulsa el Centre de Promoció Econòmica i el subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris. Va dirigit a majors de 45 anys en situació d’atur inscrits al Servei Local d’Ocupació amb necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar coneixements i competències per millorar l’ocupabilitat.

El desplegament es duu a terme seguint la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les fases d’orientació, de formació i d’intermediació laboral. Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, ho destaca.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

La Regidoria de Promoció Econòmica desenvolupa des de fa temps programes que, amb diferents noms i formats, volen evitar que el col·lectiu d’aturats majors de 45 anys entrin en situació de risc d’exclusió social. Ho fa intentant millorar les seves competències tècniques i transversals per inserir-los al mercat laboral i fomentar el reciclatge professional i formatiu. El regidor exposa que “hem observat que aquest col·lectiu manté principalment perfils amb formació baixa i que, en molts casos, provenen del sector de la construcció o no han treballat mai. També hi ha moltes persones nouvingudes amb gran dificultats didiomàtiques”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

El programa preveu durant 6 mesos, un itinerari de diferents accions: Tutories i acompanyament, accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina i l’apropament al teixit empresarial del municipi.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell
Programa Recicla't +45 al Molí Fariner.
Programa Recicla’t +45 al Molí Fariner.

Les accions formatives consten de tallers TIC i de sessions de millora competencial, d’apoderament i d’autoestima, i de temàtiques com ara: treball en equip; resolució de problemes; capacitat d’organització i gestió de la feina i del temps; adaptació al canvi; capacitat de relació interpersonal i habilitats de comunicació i tècniques de recerca activa de feina -canals ocupacionals, millora de les competències TIC, curriculum vitae, cartes de presentació o entrevistes de selecció-. A juliol, el programa va incloure un cicle de tallers TIC amb les sessions Internet i els seus recursosA la conquesta d’un lloc de treball a través del mòbil, i Word Bàsic.

Més informació del Recicla’t +45