El Molí Empresa inicia la programació formativa amb un curs sobre requisits legals per vendre a Internet

281
Molí Empresa

El Centre de Promoció Econòmica de Martorell ha iniciat aquest mes les accions formatives en línia per a emprenedors i empreses, programades per aquest any 2021, en col·laboració amb els ajuntaments del Baix Llobregat Nord. Les sessions, que han començat de forma virtual, pretenen impulsar el desenvolupament econòmic local amb la millora de les capacitats de les persones participants.

Una quinzena de persones ha pres part en el primer curs programat, ‘Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online‘, que es va fer els dies 15 i 17 de març en modalitat telemàtica a càrrec de la formadora Yolanda Presa de la consultora Ypaproject.

Les sessions han servit per donar informació sobre els requeriments legals i fiscals necessaris per a un negoci per Internet, principalment perquè la seva supervivència no es vegi amenaçada per l’incompliment de la llei i de les obligacions tributàries que regeixen el comerç electrònic.

La formació ha constat de dues sessions de tres hores cadascuna. Durant la primera, els participants han estat informats de les normatives específiques del comerç electrònic; requisits legals; tràmits a realitzar per començar a vendre per Internet i altes en registres. En la segona, han conegut les obligacions tributàries que hauran de complir quan la seva pàgina web estigui en funcionament i com facturar segons qui els compri. La formadora ha donat a conèixer els models tributaris que s’han de presentar per complir amb les obligacions fiscals de les vendes i la prestació de serveis online, i com s’han de facturar les vendes o la prestació de serveis en línia.

El proper curs formatiu, gestionar per l’Ajuntament de Martorell, serà ‘Presenta els teus impostos per Internet i estalvia temps i diners’. Es farà els dies 29 i 31 de març, de 9.30 a 13.30h, i encara hi ha places disponibles. L’objectiu d’aquest  taller és que les persones autònomes professionals i les microempreses, a través de casos pràctics, adquireixin una metodologia de registre, càlcul i presentació dels seus models tributaris per Internet per dotar-les d’una major autonomia en la gestió dels seus impostos i estalviar-les costos d’administració.

Informació i inscripcions

Les accions formatives són gratuïtes, ja que la formació és subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i pels ajuntaments participants. Les formacions es fan, enguany, de manera telemàtica gestionades pels diferents serveis de Promoció Econòmica dels municipis participants i es detalla la plataforma utilitzada en cada formació.

És imprescindible inscripció prèvia omplint el formulari de l’activitat corresponent al web del Molí Empresa o presencialment a cada servei de Promoció Econòmica dels diferents municipis participants.

Consulta l’oferta accions formatives 2021