El Molí Fariner puja de nou a l’Innobus, un projecte que connecta joves i empresa

972

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell col·labora de nou amb el Projecte Innobus 2017 de recerca de talents joves. Aquesta iniciativa la impulsa Innobaix, l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat, per fomentar l’ocupació juvenil. Ja són obertes les inscripcions per a que 45 joves estableixin una col·laboració amb empreses d’alt potencial per mostrar les seves capacitats.

Innobus 2017 és una iniciativa que es presenta com a mitjà i estratègia per apropar els joves emprenedors que es troben en situació d’atur vers l’ecosistema empresarial. Pretén ajudar-los en el llançament dels seus projectes i, alhora, beneficiar les empreses de la comarca en la captació de noves idees i talent.

El projecte convoca a 45 joves universitaris aturats o amb feines temporals, amb actitud emprenedora, motivats pel talent, la innovació i que tinguin moltes ganes de gaudir de l’experiència. Els joves visitaran a partir del mes de març empreses d’alt potencial, interactuaran amb els seus màxims responsables i se’ls plantejarà un repte a solucionar amb creativitat i sense limitacions. L’Innobus compta amb la participació d’empreses i de la Universitat Politècnica de Catalunya, que s’ofereix per al desenvolupament de projectes d’investigació que puguin suposar una connexió entre el món empresarial i el món acadèmic.

Des d’ara comença la fase de selecció dels joves que pujaran a l’Innobus, que hauran d’omplir un formulari perquè l’organització valori el seu perfil innovador i portar el seu currículum vitae. El 25 de gener es farà una doble sessió informativa al Citilab de Cornellà de Llobregat –a les 09.30 i a les 12.00h- en el que hauran de portar el currículum i el formulari emplenat per a inscriure’s. L’Innobus els ofereix una oportunitat de futur que alguns dels participants de l’any passat ja han aprofitat: ofertes laborals, projectes d’emprenedoria o fins i tot propostes econòmiques per tirar endavant les seves idees.

Un jove martorellenc guanya el repte de Bayer el 2016
En la passada edició, el jove martorellenc Marc Prados va guanyar el repte plantejat per Bayer, empresa participant al projecte que va presentar el repte de buscar una solució en la cura dels animals a partir de la gamificació. Gràcies al suport de l’empresa, Marc Prados ha tingut l’oportunitat de desenvolupar la seva idea i col·laborar professionalment amb la companyia farmacèutica.

Com ell mateix explica, “Bayer ha confiat totalment en mi des del principi creant un vincle molt proper i en tot moment m’han donat total llibertat creativa i financera per al meu projecte. Per aquest motiu, treballar amb ells ha estat molt fàcil”.