El món del còmic serà l’eix temàtic de les activitats del mes de març a la Biblioteca Martorell

1398

El món del còmic serà l’eix temàtic que centrarà les activitats de la Biblioteca Martorell aquest març. L’equipament ha programat cinc activitats –xerrades, tallers, lectures i representacions- relacionades amb aquest àmbit per apropar-lo a tots els públics. També hi haurà tres presentacions de llibres –un d’ells, dedicat a l’activista Muriel Casals-, concursos, conta contes, tallers i poesia.

La propera celebració del 35è Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha inspirat la Biblioteca a dedicar part de la seva programació mensual a aquest gènere literari. L’equipament compta amb una àmplia selecció de volums: “disposem de 632 còmics per a adults i una xifra incomptable per a infants, organitzats per categories: el còmic manga japonès, els de superherois americans, els còmics de sagues i la novel·la gràfica o historieta”, explica la bibliotecària Verónica Maldonado.

Cinc activitats relacionades amb el còmic
L’inici de les activitats serà el dimarts dia 7 (19.00h) amb una xerrada de la il·lustradora Marika Vila que vol mostrar una visió crítica al voltant dels estereotips que envolten la figura de les superheroïnes al món del còmic nord-americà.

El dia 9 (18.00h) el cicle mensual del Sac de Rondalles de l’Aula de Teatre farà referència a noms particulars de revistes -El Patufet o el TBO- que designen un terme genèric. Al dia següent, el col·lectiu Social Lovers proposarà una xerrada sobre preferències dels superherois i el gènere d’acció (18.00h) i un torneig de videojocs amb el Mario Kart i l’Smash Bros de la Wii U, per a joves de 12 a 18 anys i amb inscripció prèvia.

L’Hora del Conte es dedicarà a personatges com Batman, Robin i Joker, amb Les aventures de Lewis a Gotham City, a càrrec de Zinc Teatre –divendres 17 a les 18.00h per a nens i nenes des de 6 anys-. La vessant més artística del cicle la posarà l’artista martorellenca Carme Bueno, amb un taller de còmic manga en tres jornades (dies 15, 22 i 29, a les 18.45h), en la que s’aprendrà a definir personatges, estètica i llenguatge propis del còmic japonès.

Tres presentacions literàries
Com a prèvia de Sant Jordi, la sala polivalent albergarà tres presentacions de llibres. El dijous 16 de març (19.00h) la periodista Gemma Ruiz presenta Argelagues, una novel·la escollida com a llibre revelació el 2016, que relata època i vida de tres dones de generacions diferents al segle XX. El dia 18 (12.00h) serà el torn de Muriel Casals i la revolució dels somriures, escrit per Quim Torra, i que homenatja la figura de l’ex presidenta d’Òmnium Cultural. El 23 (19.00h) es presentarà El camí de la Papallona, de Noe Gaya. Un relat autobiogràfic que és un cant a l’optimisme després de patir el trauma d’un accident de cotxe que li va reduir mobilitat.

Lectures poètiques, tallers, projeccions i concursos
També s’inclouran activitats de poesia: una lectura a càrrec de Soldibý (21, 19.00h), el Taller La mar de poesia de Joaquima Nolla dedicat a l’art poètic i a la creació de versos per a joves i adults, els dies 7 i 8 d’abril, a les 18.30h i 12.00h respectivament. Marta Roig organitza el laboratori de promoció de la lectura El rebost del cau, de caire familiar i per a infants de 5 a 11 anys (dia 28, 17.30h). El taller Viure en positiu -per afrontar els problemes amb una actitud resolutiva i viure amb bons hàbits i felicitat- es farà tots els dijous (10.00 a 11.30h) a partir del 23.

El dimecres 29 (18.00h) es presenta el curtmetratge rodat dins la campanya Fem una pel·li a la Biblioteca, fet al febrer amb motiu del Taller de Cinema. I per posar la cirereta, l’equipament organitza un concurs literari per a infants de 6 a 14 anys titulat Andersen avui, consistent a fer un dibuix d’un personatge de Hans Christian Andersen acompanyat d’un breu text descriptiu.