El motorista martorellenc Pep Mas torna a la competició i s’estrena a la Baja Aragón

533
Pep Mas
Pep Mas

El pilot martorellenc Pep Mas ha pres part en la Baja Aragón per primera vegada en la seva carrera i malgrat no poder completar-la, a causa d’una caiguda, ha debutat en una de les proves més reconegudes dins el món del motor. La 37a edició de la prova, que corre per Terol, ha reunit pilots consolidats en el panorama internacional, com Sebastian Loeb, campió en nou ocasions del mundial de rallies, el qatarí Nasser Al-Attiyah, el pilot català Isidre Esteve o el guanyador de l’última edició, Orlando Terranova, que ha corregut al costat de Daniel Oliveras.

Pep Mas ha pogut complir un dels seus somnis en ser present en aquesta cursa, un objectiu que perseguia des de fa temps i que a principis d’any va poder confirmar. La cursa aragonesa va haver de posposar la 37a edició el curs passat, a causa de la pandèmia de coronavirus, però enguany ha tornat a celebrar-se.

Qui també ha tornat a la càrrega és el martorellenc, que va tancar la temporada de curses el mes de gener de 2020, amb el seu segon Dakar i el primer que va poder finalitzar. Però la Baja Aragón, que té prevista dues etapes, no va poder acabar-la. Una caiguda al quilòmetre 40 de la primera jornada va marcar el destí de Mas, que va poder seguir corrents fins a completar els 180. Però el diagnòstic que van fer-li els metges de l’organització, amb una lesió al canell, va obligar-lo a perdre’s la segona etapa.

La Baja Aragón ha estat per a Mas una bona prova per testar-se després de molts mesos sense ser en una competició oficial, i admet que va tenir sensacions “molt diverses”.

Pep Mas, pilot martorellenc Pedregà Team

El pilot martorellenc reconeix que va començar a preparar-se durant els primers mesos del 2021 i que aquesta cursa ha estat un tastet per a plats més forts que han de venir.

En la categoria de motos, el guanyador de la 37a Baja Aragón ha estat el pilot castellonenc Joan Barreda, que va aconseguir un avantatge de quatre minuts i 43 segons respecte el segon classificat, Tosha Schareina. Pel que fa a la categoria de cotxes, Nasser Al-Attiyah va fer-se amb la primera plaça, per davant de Mattias Ekström i Yazeed Al Rajhi.

Pep Mas es prepara des d’aquest mes de setembre per tornar a ser en un Dakar. Després de la seva última participació a l’Aràbia Saudita, on va classificar-se en 69a posició, vol preparar-se per al seu tercer Dakar, per al qual explica que ho tenen tot molt encarrilat.