‘El Niño de la Tele’ explicarà dissabte a El Foment com va passar de la fama a l’oblit

1867

L’espectacle El Niño de la Tele tracta de la vida de Rubén Ramírez, un nen prodigi que va irrompre a la televisió dels anys 90 i ara es guanya la vida a la fusteria del seu pare. Una obra autobiogràfica, plena de somnis trencats i misèries del món de l’espectacle, que es podrà veure aquest dissabte 27 de maig, a les 21.30h, a El Foment.

Actualment, el seu nom no és gaire conegut, però a la dècada dels 90, dels 8 als 12 anys, Rubén Ramírez, vestit amb jaqueta blava brillant i ulleres grans, va fer-se molt famós a la televisió per les seves imitacions a Felipe González o José María Aznar, entre d’altres. El seu talent el va fer participar a multitud de sèries i programes, i estar al costat de personalitats com Luís del Olmo, Antonio Mercero, Javier Cámara o Paz Padilla. Després d’uns anys d’èxit, la seva fama es va esfumar. Ara, amb 30 anys, ho explica en primera persona a l’obra El Niño de la Tele, que es va estrenar l’abril de 2016.

Al monòleg, Rubén Ramírez fa ús de la ironia i la mala bava per ficar-se amb un món que oblida amb facilitat aquells qui algun dia ens ho van donar tot. El precoç artista, un cop va deixar de ser famós, va intentar dur una vida normal. Va estudiar una carrera i un màster, i es va trobar amb feines mal pagades, contractes precaris i abús dels empresaris. “Fora de la televisió el món és tan hostil com el de la fama. I aquí, a sobre, no hi ha ni aplaudiments”, assegura.

Al final, amb l’únic que pot comptar és amb la família, que el va acompanyar en la seva aventura de la fama i l’acull en el seu retorn al món real. Però, El Niño de la Tele és sobretot comèdia, “la millor manera d’afrontar els fracassos”, segons Ramírez.

Les entrades per anar a veure El Niño de la Tele costen 8 i 10 euros a taquilla (entrada general), 7 i 9 euros (Amics d’El Foment). Anticipada costa 6 i 8 euros general; 5 i 7 euros Amics d’El Foment. Descomptes a més grans de 65 anys, menors de 25 anys, aturats i grups de més de 10 persones.