L’empresa Prodigitalk, afincada a Martorell des de 1996, es va proclamar guanyadora de la prova de ciclisme extrem Gaes Titan Desert en la categoria Corporate el passat 5 de maig al Marroc. L’inèdit duet composat pels treballadors de l’empresa Antonio Corpas i José Luis Marín va ser primer amb un registre de 66 hores 09 minuts i 52 segons, el temps sumat dels dos corredors. Marín explica la duresa de la prova, que es desenvolupa pel desert, amb terra sorrenc i pedregós, elevades temperatures, vent i risc de desnutrició i de deshidratació.
Repte, esperit de superació, treball en equip i capacitat de sacrifici són alguns dels ingredients de la Gaes Titan Desert, una de les proves de ciclisme més dures del món i que acaba de complir onze edicions. Aquests elements han seduït l’empresa martorellenca Prodigitalk –ubicada a la Gran Via de SEAT i dedicada a la impressió digital i serveis de marketing– a tornar a formar equip enguany per participar en el repte i disposar de dos corredors entre els prop de 400 participants.
L’equip el van composar Antonio Corpas -que prenia part a la Titan per quart cop- i José Luis Marín -segona experiència-. Mai abans havien rodat junts, i per això “era tota una prova de foc, perquè els requisits són fer la cursa plegats i assolir la línia d’arribada amb menys de 2 minuts de diferència entre un corredor i l’altre. Per això, ens hem de conèixer i compenetrar bé per adequar el ritme”, explica Marín.
Marín: “Cada quilòmetre de la Titan Desert val per quatre d’aquí”
El ciclista diu que la Titan Desert és “una cursa llarga, amb etapes diàries de més de 100 quilòmetres per terrenys sorrencs, pels quals resulta molt difícil circular, i també per sectors pedregosos que desgasten sobre la bicicleta i que generen molèsties a les mans, als peus i a l’esquena”.
José Luís Marín
El principal escull és, per tant, “el desgast que provoca el desert. Fa molta calor i vent, i no pots descuidar en cap moment l’alimentació i la hidratació. No és una prova amb una component molt tècnica de mountain bike, però genera molt de desgast. Cada quilòmetre que fem allà val per quatre dels d’aquí”.
Líders des de la segona jornada
Marín i Corpas van començar la Titan amb molta força: segona posició en acabar la primera etapa, i liderat en la segona. “No era l’estratègia que teníem pensada, ja que ens hagués agradat estar dues o tres etapes segons o tercers i remuntar, però quan ets a dalt ja no pots abaixar el gas”.
Sobretot, perquè el medi hostil depara sorpreses i imprevistos: “vam començar la sisena i darrera etapa amb un avantatge suficient per ser campions i vam comentar que tan sols calia vigilar les caigudes i les avaries”. Però tot just al quilòmetre número 2, Corpas va trencar la cadena de la bicicleta i l’aturada va costar a l’equip una pèrdua de temps d’un quart d’hora. “El que havia de ser un passeig triomfal es va convertir en un prémer l’accelerador a fons per remuntar moltíssimes posicions i defensar el liderat de la cursa”. I així es va acabar produint.
José Luís Marín
Bona organització i premi simbòlic
Marín és aficionat al ciclisme des dels 14 anys, surt a pedalar quan pot els caps de setmana i sovint se’l veu posant-se en forma al CIES. Fruit de la seva experiència pedalant, no escatima elogis a l’organització: “ens cuiden amb una alimentació molt adequada i ens donen molta seguretat. Els dispositius gps que instal·len a les bicicletes ens orienten i si hi ha qualsevol problema et venen a buscar en cotxe o en helicòpter tan sols prement un botó. Realment aquesta prova està molt ben organitzada”.
Amb l’arribada a la línia de meta i l’assoliment del primer lloc de la classificació general corporate, els dos ciclistes de Prodigitalk van sentir “una emoció ben especial. No hi ha cap premi en metàl·lic, al marge de la placa o trofeu de rigor; el premi és assolir el repte i acabar-la, fer un bon equip i que et quedin ganes de tornar-hi l’any vinent, i crec que en tinc, i que l’Antonio també”.
José Luís Marín