La Policia Local dona consells de mobilitat segura als alumnes de primària de Martorell

2179
Foto de família de la pràctica de mobilitat segura duta a terme pels alumnes de sisè B de l'escola José Echegaray

Un any més, la Policia Local de Martorell està duent a terme a les escoles del poble unes jornades de mobilitat segura perquè els alumnes de segon, quart i sisè de primària aprenguin a circular per la via pública amb civisme i seguretat. La formació depèn del sergent Salvador Sabe i es divideix en una sessió teòrica a l’aula i una de pràctica adaptada a l’edat de cada grup.

El caporal Xavier Anguita ha explicat que amb els grups de segon es tracta el comportament dels vianants al carrer. Els agents encarregats de la formació els expliquen a classe com comportar-se correctament a la via pública, caminant per la vorera i utilitzant les papereres sempre que calgui, i recordant que qui té gossos ha de recollir-ne les caques. Un cop al carrer la pràctica consisteix en recrear amb exemples pràctics el que han après a l’aula.

Xavier Anguita, caporal Policia Local
La mobilitat segura s’ensenya a tots els alumnes martorellencs de segon, quart i sisè de primària

Amb els grups de quart de primària es parla del transport públic urbà. Els bons hàbits i les normes de comportament que cal tenir-hi en compte i els elements de seguretat. I als de sisè se’ls expliquen els comportaments cívics recomanats tant a conductors com a vianants.

Així la sessió pràctica amb els alumnes de sisè és segurament la més vistosa de totes. Es desplacen amb bicicleta, escortats per la policia, des del seu centre escolar fins a Ca n’Oliveres, on la policia local hi té instal·lat un circuit amb carrers, semàfors, passos de zebra, creuaments, etcètera, i on s’hi recreen situacions habituals a la via pública.

Xavier Anguita, caporal Policia Local

Enguany les sessions teòriques de les jornades de mobilitat segura s’impartiran també a l’Escola Verge del Pontarró i als casals d’avis. Les jornades s’acabaran amb la sessió pràctica del grup de segon de primària del Col·legi La Mercè.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha assistit aquest dimecres al matí a la pràctica que han dut a terme els alumnes de sisè B de l’Escola José Echegaray.

L’alcalde de Fonollosa ha dirigit també unes paraules als alumnes