Presentat un nou curs escolar a Martorell que creix un 14% en matriculacions a les llars d’infants

1636
Presentació del curs escolar 2018-19
Presentació del curs escolar 2018-19

El Progrés ha acollit, aquest migdia, la presentació del curs escolar 2018-19 a Martorell, en el que destaca l’increment de matrícules de nens i nenes a les llars d’infants en un 14%. A l’acte s’ha reconegut a 3 docents amb 25 anys de dedicació local, 14 que es jubilen i 3 que s’incorporen a noves direccions dels centres. L’alcalde Xavier Fonollosa ha exposat que Martorell és capdavanter en educació i que el govern seguirà treballant en xarxa amb tots els agents per millorar l’oferta”.

240 nens i nenes començaran el curs 2018-19 a Martorell a les tres llars d’infants municipals de Pont d’Estels, Les Torretes o Riu de Sons. La xifra suposa un increment significatiu de matriculacions respecte el curs passat, d’un 14%. A aquest número d’alumnes cal sumar-hi els 2.903 que cursaran infantil -P3, P4 i P5- i els cursos de 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è de primària, i els 1.484 de secundària als 4 instituts martorellencs. En total, el curs es presenta amb 4.627 alumnes escolaritzats.

Una vintena de reconeixements

L’acte ha reconegut les persones que s’incorporen a la direcció d’algun dels 14 centres d’ensenyament locals, als docents que porten 25 anys de servei a Martorell i als que s’han jubilat. En el primer cas s’hi troba el nou equip de direcció de l’Escola El Pontarró, composada per Olga Herrero Crespo -directora-; Marta Valero Lázaro -cap d’estudis- i Eva Palomo Belenguer -secretària-.

Pel que fa als docents que porten un quart de segle de servei local, enguany s’ha reconegut a Olga Asensio Partagàs -educadora de les Llars d’Infants Municipals-, i als professors de l’Institut Pompeu Fabra Xavier Benedicto Grima i Mercè Raventós Domènech.

I finalment, s’ha reconegut a 14 docents jubilats el darrer curs: Rufino Martínez Marqués -mestre de l’Escola Mercè Rodoreda-; Emilio Clavo García -mestre del Centre de Formació d’Adults-; Maria Àngels Ferrer Morral -mestra de l’Escola Juan Ramón Jiménez-; Rosa Maria Drets Tort -mestra de l’Escola Lola Anglada-; Fernanda del Burgo Sabaté -mestra de l’Escola Vicente Aleixandre-, Jaume Francesch Subirana -psicopedagog de l’EAP-; els professors de l’Institut Pompeu Fabra Dora Ramón, Xavier Sánchez García, Josefa Soler Galí, Alexandra Lombarte Bonfill i Alba Bohigas Condal; Carme Puimedón Monclús -professora del Col·legi La Mercè-; i Elena Ribé Barberán -mestra de l’Escola José Echegaray-. Tots ells han rebut una placa commemorativa i una planta.

Fonollosa: “Volem una ciutat capdavantera, sobretot, en educació”

La speaker i comunicadora audiovisual Elisabet Carnicé ha conduit la presentació del curs 2018-19, amenitzada amb les actuacions musicals de la jove cantautora martorellenca Marta knight i de la formació Los Extintos. Abans, les autoritats han agraït la tasca del personal docent: l’alcalde martorellenc, Xavier Fonollosa; la regidora d’Ensenyament Núria Canal i el Director de Serveis Territorials de la Generalitat Francesc Ballester, acompanyat a l’escenari per l’inspector Toni Merí.

Presentació del curs escolar 2018-19. Xavier Fonollosa
Presentació del curs escolar 2018-19. Xavier Fonollosa

Fonollosa ha recordat que “sovint la tasca del personal docent no té el reconeixement que es mereix, però des de l’Ajuntament de Martorell ho tenim molt clar: els mestres forgeu els individus del futur, els valors i les actituds per a una societat més lliure, amable, respectuosa i igualitària”. L’alcalde ha refermat que “Martorell vol ser una ciutat capdavantera en moltes coses, però sobretot en educació, i ho volem fer amb la participació de tothom. Per això, tenim el compromís municipal de seguir millorant l’oferta d’ensenyament, de recursos i de centres, i fer-ho en consens amb la comunitat educativa, l’alumnat i les famílies sumant sinèrgies i energies”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
Presentació del curs escolar 2018-19. Núria Canal
Presentació del curs escolar 2018-19. Núria Canal

La regidora Canal ha expressat que “l’ensenyament és el nostre eix estratègic i per això fem un esforç per dotar a escoles i instituts d’allò que necessiten, a més de les tasques de manteniment que duem a terme a l’estiu als equipaments per fer-los créixer de manera sostinguda”. Ha apuntat que “les famílies confien en nosaltres i així es mostra a través d’una enquesta feta el curs passat en la que ens valoraven amb un notable alt. Però no en tenim prou, en volem més. Tenim marge de millora i volem passar a l’excel·lent i fer-ho treballant junts”.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Martorell
Presentació del curs escolar 2018-19. Francesc Ballester
Presentació del curs escolar 2018-19. Francesc Ballester

Ballester ha lloat també la tasca del professorat, i més “tenint en compte que el curs passat no va ser fàcil per l’escola catalana, que ha estat i és un pilar de vertebració social” i ha encoratjat la comunitat docent a “seguir fent tot allò que sap fer sense temor. Tothom qui és honest sap que el sistema educatiu no adoctrina” i ha recalcat que “hi som i hi serem quan calgui i on calgui, davant totes les ingerències que es produeixin”.

Francesc Ballester, director de Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat