Fonollosa assisteix a la inauguració de l’Èrica, el nou bus autònom que arribarà a Martorell a l’octubre

1869

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha participat aquesta tarda en l’acte d’inauguració de la gira catalana del bus autònom, que s’ha realitzat a Sant Cugat del Vallès. Aquest vehicle elèctric i sense conductor ha estat batejat com a ÈRICA, inicials de les paraules Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable, i circularà per vuit municipis catalans entre el 7 de setembre i el 28 d’octubre. A Martorell arribarà a finals d’octubre.

En l’acte d’inauguració, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat que “estem davant un canvi disruptiu i com a Govern empenyem en aquest sentit, apostant pel transport públic i la mobilitat sostenible, que vol dir qualitat de l’aire i qualitat de vida”. El conseller Calvet ha desitjat “que aquesta prova sigui un èxit que gaudeixin tots els municipis i sigui el full de ruta a seguir per les estratègies de mobilitat del país”.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat que “Martorell serà un dels vuit municipis catalans pioners en desenvolupar aquest nou sistema de conducció, que té la doble característica de ser més sostenible i, alhora, que circula sense conductor”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Beneficis del bus autònom

El bus autònom representa diversos beneficis; els més remarcables són la seguretat, la sostenibilitat, la flexibilitat i l’accessibilitat. Segons diversos estudis, la major part dels accidents de trànsit es deu a errors humans. Així, la mobilitat autònoma permet afavorir la seguretat viària. Els busos circulen en autonomia gràcies a un sistema GPS de gran precisió i nombrosos captors làsers que permeten seguir el seu recorregut i detectar tot tipus d’obstacles. La seva intel·ligència artificial l’ajuda a aprendre de cada viatge i a decidir en cada situació l’opció més segura.

Una mobilitat 100% elèctrica ajudarà a reduir la contaminació sonora i atmosfèrica de les ciutats. La interconnectivitat del sistema afavoreix un transport més capil·lar, que pot atendre les necessitats de la ciutadania d’una manera més ràpida i acurada, que fomenta la intermodalitat i redueix congestions. En aquest sentit, promou una mobilitat més sostenible.

En ser més petits, aquests vehicles podran arribar més fàcilment a tot tipus de zones urbanitzades. Seran serveis flexibles i personalitzats, en el temps i en l’espai, integrats a la xarxa de transport públic. Permet assolir un transport més inclusiu, intergeneracional i accessible.