L’AMCAM obre els actes de la Diada inaugurant una exposició sobre la històrica marca Bultaco

1124
Exposició 'Martorell sobre rodes' de l'AMCAM, dedicada a Bultaco
Exposició 'Martorell sobre rodes' de l'AMCAM, dedicada a Bultaco

L’Associació de Motos Antigues i Clàssiques de Martorell (AMCAM) va obrir els actes de la Diada Nacional de Catalunya a la població inaugurant divendres al vespre la 21a exposició Martorell sobre rodes a l’Enrajolada. Enguany, es dedica a la històrica marca catalana Bultaco, fundada ara fa 60 anys, i recull cartells promocionals, material i dues reproduccions del primer model que va fabricar. L’exposició és l’avantsala de la 6a trobada estatal de motos Bultaco, que se celebrarà el proper diumenge 16 de setembre a Martorell.

La mostra romandrà a la sala d’exposicions de l’Enrajolada fins el 23 de setembre, i recull una trentena de cartells, merxandatge i dues motos que recreen el primer model que es va fabricar al Principat d’aquesta marca històrica. Tot el material procedeix de la col·lecció privada del mallorquí Xisco Sirer, qui l’ha cedida per a que els martorellencs puguin gaudir-la durant uns dies. El membre d’AMCAM Jordi Baron, organitzador de l’exposició junt amb Artur Valls, explicava que “té molt de valor poder portar fins aquí tot aquest material”.

Jordi Baron, membre fundador d'AMCAM i organitzador de l'exposició

Per Baron, Bultaco “va ser una marca que, des que va néixer amb una presentació feta fa just ara 60 anys a l’Hotel Ritz de Barcelona, va tenir passió per les carreres, i va obtenir un palmarès molt exitós”. Tot i la seva desaparició a principis dels anys 80 del segle passat, Baron destacava que “ha quedat un mite, i afortunadament tot el material relacionat amb Bultaco ha estat objecte de col·leccionistes”.

Jordi Baron, membre fundador d'AMCAM i organitzador de l'exposició

El president de l’entitat, Mario Céspedes, va agrair a Valls i Baron l’esforç per portar fins aquí l’exposició, i a Sirer que l’hagi cedida. També “als socis, patrocinadors i a l’Ajuntament de Martorell per cedir-nos aquest espai expositiu”. I afegia que “la 6a Trobada Nacional de Bultaco que celebrarem a Martorell el proper dia 16 de setembre serà molt espectacular”.

Mario Céspedes, president d'AMCAM

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va destacar que l’AMCAM “és una entitat a la que li hem d’agrair que obri els actes de la Diada amb aquesta exposició, en la que us aneu superant cada any i cada cop la feu més grossa”. Fonollosa va posar en valor que “cada exposició recull una mica de la història del motor en aquest país, que és una història d’èxit, molt rica i variada”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Doble cita motorista la setmana vinent

Dimarts 11 de setembre, l’AMCAM celebrarà la 26a Sortida per a Motos Clàssiques, dedicada a motos de fins l’any 1965. La concentració s’iniciarà a les 08.00h amb les inscripcions a la plaça de l’Església. A les 09.00h, els motoristes esmorzaran a Ca n’Oliveras, i tot seguit faran una volta pel Penedès, la Creu de l’Aregall i els carrers de Martorell, acabant a l’Enrajolada amb un aperitiu de comiat.

Els actes d’enguany clouran el diumenge 16 de setembre amb la 6a Trobada Nacional de Bultaco que, per primer cop, sortirà de l’illa de Mallorca i es desplaçarà a la península, a Martorell. A la cita s’espera l’assistència del col·leccionista Xisco Sirer, integrants del Club Motorista de Felanitx i membres de la família Bultó.