El periodista Xavier Valls obrirà la XIII Setmana de la Ciència i les Lletres de La Mercè

1087

El periodista conductor de l’espai Esport Club de TV3, Xavier Valls, serà l’encarregat d’inaugurar la XIII Setmana de la Ciència i les Lletres del col·legi La Mercè, que tindrà lloc del 23 al 27 de març. Les jornades s’adrecen als alumnes de Batxillerat, amb l’objectiu que trenquin la rutina de les classes i coneguin diferents oportunitats laborals, però algunes sessions seran obertes al públic general.

La XIII Setmana de la Ciència i les Lletres del col·legi La Mercè començarà dilluns 23 de març (11.00h), amb un acte obert a tothom amb el periodista esportiu conductor del programa Esport Club de TV3, dedicat a analitzar l’actualitat esportiva.

Els mites de la ciència, serà la xerrada que impartirà Daniel Closa, doctor en Biologia i investigador del CSIC, dilluns 23 de març (12.30h). Les seves recerques científiques s’han centrat en l’estudi de processos relacionats amb la inflamació. Actualment, dirigeix un grup de recerca sobre malalties pancreàtiques a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona.

Dimarts 24 de març (9.00h), Juanjo Fernández impartirà la conferència Com parlar en públic?. Servirà per conèixer quines coses es poden fer o no en una exposició oral d’un treball de recerca o quins trucs existeixen per tenir a l’auditori rendit als teus peus.

També es farà una taula rodona amb exalumnes de La Mercè (19.00h) oberta a tothom, on hi explicaran les seves experiències un cop van sortir de l’escola.

Els alumnes visitaran, dimecres 25 de març (11.00h), els laboratoris de control i assaig de materials de Solvay, i assistiran a l’espectacle This is Perfomance art, performance en anglès.

Dijous 26 de març (10.00h), descobriran els platós de La Riera de TV3. És la sèrie que està triomfant a la televisió de Catalunya. Però, com és la vida per dins? Què hi ha al darrera de les càmeres? Com es preparen els actors abans d’enregistrar les seqüències? Tot això i més ho descobriran amb la visita als seus estudis de gravació.

El ponent Josep Gili, del departament d’Enginyeria del Terreny, Cartogràfica i Geofísica, parlarà de Sistemes de posicionament global (GPS i altres) i les seves aplicacions. Els sistemes de posicionament global són cada dia més coneguts i utilitzats. Es basen en una sèrie de satèl·lits que orbiten contínuament la Terra, i aconsegueixen que qualsevol usuari pugui conèixer la seva posició (longitud, latitud i altura) de manera còmoda, ràpida i precisa.

La XIII Setmana de la Ciència i les Lletres acabarà, divendres 27 de març, amb la gravació d’un curtmetratge en el que els alumnes han participat en tot el procés creatiu i tècnic.

La directora de La Mercè, Montse Font, ha explicat que “l’objectiu és que trenquin la rutina de les classes i coneguin diferents oportunitats laborals, però algunes sessions seran obertes al públic general. Intentem abastar activitat científiques i literàries, ajustades als diferents interessos dels alumnes, per tal d’orientar-los en el seu futur més immediat. La Setmana de la Ciència i les Lletres es complementa amb una visita al Saló de l’Ensenyament de Barcelona”.