El perruquer Alonso Zamudio posa fi a 56 anys d’ofici i tanca per jubilació

1949
Jubilació Perruqueria Alonso

La Perruqueria Alonso, un carismàtic establiment situat al carrer Verge del Carme 18 de la nostra població, ha abaixat definitivament les portes aquest dijous. El seu propietari, Alonso Zamudio Vílchez, s’ha jubilat després de 56 anys dedicat al món de la perruqueria al nostre poble.

En el darrer dia d’obertura, l’alcaldessa accidental de Martorell, Cristina Dalmau, i la regidora Elisabet Plaza, han passat per l’establiment per conversar amb el perruquer i la seva família, i per lliurar-li un petit obsequi en reconeixement al seu carisma i empremta en la societat martorellenca.

“M’ha costat moltíssim decidir de jubilar-me! Jo pensava que en arribar als 65 podria aguantar un parell d’anys, però han sigut més”, deia l’Alonso. En concret, tres anys extra, ja que s’ha jubilat amb 70 de complerts. El motiu és evident: “quan se sent l’ofici i tens una clientela fabulosa et costa molt deixar-ho”.

Alonso Zamudio
Jubilació Perruqueria Alonso

L’Alonso Zamudio Vílchez acumulava 56 anys treballant de perruquer, ja que va aprendre l’ofici quan encara no havia acomplert els 14. Nascut un mes de febrer de 1952 a la localitat de Torre Alháquime, a Cadis, va arribar a Martorell amb els seus pares quan tenia deu anys, com a part de la gran onada immigratòria a Catalunya als anys 60 i 70 del segle passat.

Al poc temps de viure a Martorell, quan encara no tenia els 14 anys, ja va començar a treballar en el món de la perruqueria “perquè era un ofici que m’agradava. Coneixia un noi que tenia una perruqueria i em va dir si hi volia anar d’aprenent amb ell. Jo li vaig dir que sí, i als 20 anys em vaig quedar aquella perruqueria i vaig començar a treballar per mi”.

Alonso Zamudio

Feia poc temps que s’havia establert en solitari que l’Alonso va conèixer la Isabel -també d’origen andalús, d’Almeria-, qui seria la seva dona, i amb qui porta 48 anys i una família de 3 fills i 4 néts.

Els primers anys, l’Alonso estava establert a La Vila, però al cap de sis anys es va traslladar cap als barris nous de Martorell per anar a parar al carrer de la Verge del Carme. De tot aquest temps en el que s’ha dedicat al món de la perruqueria, en fa el següent balanç: “Ha estat molt bé treballar aquí. He sigut acceptat des del principi i he tingut una clientela fabulosa”.

Alonso Zamudio

A partir d’ara, la fidel clientela de la Perruqueria Alonso haurà de buscar una alternativa, Però hi ha una raó de pes: després de tants anys bolcat amb el negoci, l’Alonso vol tenir més temps per als seus i per a les seves aficions: “jo començaré a viure una mica la vida, que també em toca!”, conclou.