Cloenda dels cursos del SLC i trobada de parelles del Voluntariat per la llengua

1021

Cloenda dels cursos del Servei Local de Català (SLC) de Martorell i trobada del Voluntariat per la llengua, aquest dijous a la Torre de les Hores, seu de la Fundació Francesc Pujols. Hi ha assistit la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, el director del Centre de Normalització Lingüística de Ca n’Ametller, Marc Piera, i el responsable del SLC de Martorell, Andreu González.

El responsable del SLC de Martorell, Andreu González, ha dit que, “malgrat totes les dificultats, aquest ha estat un curs força reeixit. Dins les 13 poblacions que conformen el Centre de Normalització Lingüística de Ca n’Ametller, Martorell ha tornat a ser la població amb més alumnes en cursos presencials i virtuals. També hem aconseguit un nombre significatiu de parelles lingüístiques, més de 40”.

González també ha destacat que segueixen estenent el Voluntariat per la llengua a entitats i comerços. Actualment, hi participen Òmnium Cultural, els Amics de Sant Antoni Abat, Mans Mercedàries, la Fundació Francesc Pujols, El Círcol, La Xarxa de Teatre Infantil i Juvenil, els Bastoners de Martorell i la Biblioteca, i més de 125 establiments comercials.

Andreu González, responsable SLC Martorell

“Amb la pandèmia, ens hem dedicat molt als cursos bàsics i inicials, per aprendre el català, mentre els cursos més avançats han estat sobretot en línia. De cara al curs vinent, incorporarem un d’elemental i un d’intermedi”, ha avançat. La preinscripció pel curs vinent es farà de l’11 al 13 de setembre per als antics alumnes, i els dies 14 i 15 de setembre per als nous, “amb una oferta molt encarada a fer les primeres passes en la llengua catalana”.

El director del Centre de Normalització Lingüística de Ca n’Ametller, Marc Piera, ha subratllat que “aquests tècnics del SLC no es dediquen només a ensenyar català. Estem molt lluny de ser una acadèmia de llengua. Transmetem el català des dels sentiments i des de les emocions, i aquest acte ho reflecteix molt bé. Heu demostrat que el català us ha arribat al cor i aquest és l’objectiu que tenim, el de no transmetre el català com a llengua instrumental”. “Tots us heu apuntat a català per una raó concreta de necessitat, però els professors us l’han fet estimar”.

Marc Piera, director CNL Ca n'Ametller

La regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, ha clos l’acte asseverant que “quan ens formem i estudiem en l’edat adulta sempre té un valor afegit. Cal valorar i agrair l’esforç de tots els que esteu en aquest aprenentatge del català en un moment ple d’obligacions, de responsabilitats i amb un temps molt limitat. Us veig amb mirades plenes d’il·lusió, de ganes i de motivació. I a les parelles de voluntariat dir-vos que no hi ha millor manera d’aprendre que amb el suport i el compartir, i si és per aprendre una llengua, molt millor”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

Els alumnes i parelles lingüístiques han explicat la seva experiència, i han gaudit d’una actuació musical amb el grup Som-hi-li de Cervelló, que ha interpretat una selecció de cançons populars catalanes i el Cant d’Els Segadors. En acabat, tots plegats han tastat un pica pica i s’han emplaçat al curs vinent.