El Pont del Diable tanca les seves festes amb un intens cap de setmana d’activitats

2048
Havaneres amb el grup Mar Salada
Havaneres amb el grup Mar Salada - Festes Pont del Diable

El barri del Pont del Diable ha tancat aquest cap de setmana les seves festes, coincidint amb la celebració de la festivitat Sant Joan. Els actes tradicionals, relacionats amb la Flama del Canigó, la missa solemne a la capella de Sant Joan, el vermut per a la gent gran o les havaneres han estat alguns dels actes més destacats. Dissabte al matí es va procedir també al lliurament de premis del 25è Concurs de Pintura Ràpida dels Amics de l’Art.

Després del prolegòmen festiu del passat dissabte 17 de juny, l’Associació de Veïns del Pont del Diable va programar per al segon cap de setmana un gruix d’activitats que van començar divendres al passeig del Quarter amb l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa, l’arribada de la Flama del Canigó i lectura del manifest a la plaça de la Vila, la sortida a sopar als voltants de la font de la Truita i la tornada amb les atxes de vent enceses per celebrar la revetlla al passeig del Quarter, amb el repartiment de coca i cava per als assistents.

Missa, vermut i havaneres

Dissabte al matí, la capella de Sant Joan es va omplir de feligresos per seguir la missa solemne en honor al patró del barri i tot seguit es va servir, a la plaça de la Creu, un vermut per a la gent gran. La tarda va ser el moment per als jocs infantils de trencar l’olla i la xocolatada, les havaneres a càrrec del grup Mar Salada, el sopar a la fresca i la traca final de festa. Diumenge es va celebrar el XXXIV Concurs Infantil de Pesca de la Societat de Pescadors Esportius de Martorell, la mostra de puntes de coixí amb una vintena de puntaires de l’associació local i la inauguració de la remodelació de la plaça de les Germanes Maestre.

Lliurament de premis del 25è Concurs de Pintura Ràpida

Com és habitual, l’Associació Amics de l’Art va aprofitar el migdia de dissabte per fer el lliurament dels premis del 25è Concurs de Pintura Ràpida, celebrat els dies 5 i 6 de juny d’enguany. La presidenta de l’entitat, Maria Rodríguez, va destacar que “enguany hem comptat amb una seixantena llarga de participants i creiem que ha anat prou bé, tot i que enguany va coincidir amb els concursos de Tossa i Ger, que ens van restar participació”. Les obres es podran veure a l’Enrajolada les tardes de 18.00 a 21.00h fins el dilluns dia 3 de juliol.

Maria Rodríguez, presidenta de l'Associació Amics de l'Art

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors Adolf Bargués, Lluís Esteve, Josep Casasayas i del president de l’Associació de Veïns, Àngel Antón, van lliurar els premis als guanyadors. Valentí Lanza va aconseguir el Primer Premi General Carme Pardo -dotat amb 550 euros-. La resta de guanyadors van ser José Manuel Aznar (Segon Premi Especial Pintura a l’Aire Lliure, 450 euros); Josep Plaja (Tercer Premi Pere i Carme, 400 euros); Josep Millas (Premi Família Monleón, 300 euros); Núria Riba (Premi Adrià Arqué, 350 euros); Joan Vila (Premi Joan Maria Estrada, 350 euros); Aida Mauri (Premi Pintumar, 300 euros); Joan Calveras (Premi Industries Painting, 300 euros); Josep Saus (Premi Local Jaume Amat, 150 euros); Alba Esteban (Premi Juvenil fins a 18 anys, 100 euros) i Izan Lecina (Premi Infantil fins a 10 anys, dotat amb 50 euros).