El Progrés acollirà divendres 8 la projecció de ‘La bohème’ dins el cicle ‘Liceu a la fresca’

908

Aquest proper divendres 8 de juliol a les 22.00h, Martorell serà un dels 121 municipis de Catalunya i Menorca que retransmetran en directe La bohème de Puccini. Forma part del programa ‘Liceu a la fresca’ que s’ha presentat aquest matí a Barcelona amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Sergi Corral en el mateix teatre de la Ciutat Condal.

Apropar la cultura operística al territori. Aquest és l’objectiu del programa ‘Liceu a la fresca’ que Martorell hi participa per segon any consecutiu. La pista jardí del Progrés és l’escenari escollit on els assistents podran seguir en directe a través d’una pantalla gegant La bohème de Puccini que s’interpretarà a la mateixa hora al Liceu de Barcelona.

El conseller de Cultura, Santi Vila, explica que “aquest projecte apropa la cultura a la ciutadania. Cal que siguem educats i cultes i oferir la possibilitat als ciutadans a gaudir gratuïtament d’una experiència com aquesta és molt important. Sobretot, que institucions com el Liceu siguin percebudes a l’abast de tothom. Quan una societat té com a motor la cultura i tots caminem cap a la mateixa direcció, l’èxit està assegurat”.

En només un any aquesta iniciativa ha passat de tretze a 121 municipis distribuïts per 36 comarques de Catalunya i Menorca. Televisió de Catalunya s’uneix a la proposta i col·labora amb el projecte cedint el senyal a tots els municipis. A Martorell, El Progrés serà l’escenari on es podrà veure l’òpera de forma gratuïta a la pista-jardí. L’alcalde Xavier Fonollosa explica que “la nostra experiència d’apropar a l’òpera l’any passat va ser espectacular. Els assistents van quedar encantats i tenim voluntat de continuar en aquest projecte liderat pel Liceu”.

Sobre La bohème
La bohème de Puccini, una de les òperes veristes més cèlebres del món, es podrà veure al Liceu a la Fresca el 8 de juliol amb una producció de Jonathan Miller tradicionalista i plena de realisme que s’inspira en les fotografies de Brassaï i Cartier-Bresson de la dècada dels anys 30 del segle XX.

Marc Piollet, que ens va seduir amb la direcció musical de la Carmen de Calixto Bieito la temporada 2010/11, dirigirà l’Orquestra del Liceu en una bohème que destaca per un repartiment excepcional: Eleonora Buratto en el paper de Mimì que debuta el rol al Liceu, Olga Kluchynska, guanyadora de l’edició 2015 del Concurs Tenor Viñas, com a Musetta.

El grup de bohemis està encapçalat per Saimir Pirgu, que ja el vam poder veure a La bohème de la temporada 2011/12 com a Rodolfo i Gabriel Bermúdez completa el repartiment amb Marcello.