Jazz i música negra obriran la 3a edició del Festival PAS aquest cap de setmana al pont del Diable

1104

Aquest cap de setmana comença la 3a edició del Festival PAS de Martorell amb Bruut!, Velma Powell & Bluedays i la Big Band Jazz Maresme & The Hanfris Quartet. El cap de setmana vinent, 15 i 16 de juliol, serà el torn de The Gramophone Allstars Big Band i Zalon (The Soul Experience). I el darrer, 22 i 23 de juliol, Obeses amb la Coral Ars Nova Martorell i Sonia Olla & Ismael Fernández.

El pont del Diable “és un lloc emblemàtic per a la gent de Martorell i un espai perfecte per gaudir d’una bona programació de concerts en les nits d’estiu”, ha dit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. Aquest any, el festival presenta una programació “eclèctica, pensada per a diferents públics, amb una forta presència de música negra, jazz i flamenc”.

El festival, gratuït i a l’aire lliure, pretén “cercar el talent que creiem despuntarà d’aquí uns anys, grups d’alta qualitat que estan creixent i que tindrem l’oportunitat de veure en directe a casa nostra”, ha afirmat el regidor.

El PAS “amplia espais amb una nova graderia a sobre de la font, seguint la mateixa estètica del jardí, per guanyar en nombre d’assistents. També s’habilita “una nova zona d’aparcament on hi havia l’antiga llar d’infants Riu de Sons, i es podrà entrar i sortir al pont del Diable pel carrer del Riu”.

Bruut!, Velma Powell i The Hanfris Quartet

Donaran el tret de sortida el divendres 8 de juliol el holandesos Bruut!, un quartet de jazz bandarra i atrevit, enèrgic, elegant i, sobretot, molt original.

Dissabte 9 de juliol vindrà a Martorell la cantant de Chicago Velma Powell amb la seva banda habitual, els Bluedays. Powell, “amb la seva veu tòrrida i emocionant, considerada actualment una de les millors veus de blues del món”.

Per tancar el primer cap de setmana, el diumenge 10 de juliol actuarà An Evening with Big Band Jazz Maresme & The Hanfris Quartet, “un espectacle que s’estrena a Martorell amb una posada en escena que recorda als grans shows musicals nord-americans i que fusiona el jazz d’una big band amb la música a capella d’estil barbershop de The Hanfris Quartet”. Aquest concert tindrà lloc a un nou espai del festival, el Teatre d’El Progrés de Martorell, i serà de pagament (entre 8 i 10 euros).

The Gramophone Allstars Big Band i Zalon

El segon cap de setmana, divendres 15 de juliol, serà el torn de The Gramophone Allstars Big Band, una impressionant big band que “fusiona la música jamaicana amb la música afroamericana, com el jazz, el soul, el funk i el rhythm&blues; i que a Martorell venen a presentar el seu disc Jazzmaica, un potent àlbum que ha suposat un punt d’inflexió en la trajectòria de la banda”.

El dissabte 16 de juliol actuarà el cantant Zalon (The Soul Experience), molt conegut per ser vocalista d’Amy Winehouse. “La seva veu elèctrica i seductora és considerada per molts com la millor veu de soul del Regne Unit i ve a Martorell acompanyat de la seva impressionant banda de músics”, ha comentat Corral.

Obeses, Sonia Olla i Ismael Fernández

El divendres 22 de juliol actuaran Obeses, que faran parada a Martorell dins de la seva Gira Llegendària, però ho faran d’una manera molt especial, acompanyats per la Coral Ars Nova de Martorell, dirigida per Xavier Pagès.

Finalment, dissabte 23 de juliol tindrem una actuació molt especial amb Sonia Olla & Ismael Fernández que venen a presentar-nos l’espectacle Flamenco coming son. La bailaora i el cantaor representen el flamenc tradicional en la seva forma més pura, un tribut a la vitalitat, a l’emoció, al drama i a la passió. “Des de fa dos anys viuen a Estats Units on varen ser descoberts per la cantant Madonna, que els va contractar per a que l’acompanyessin a la seva gira mundial 2015-2016”.

Exposició ‘Take it like a woman’

Aquest any, dins la programació del PAS, podreu visitar també l’exposició fotogràficaTake it like a woman’ de Josep Maria Palou, dedicada a dones del món de la música. La mostra, que es podrà visitar del 8 al 24 de juliol, és un homenatge explícit a un grup de dones que s’han fet un lloc en l’escena artística, per la seva sensibilitat, creativitat, autenticitat i talent.

Una exposició que fuig dels tòpics i ens apropa els sentiments, les emocions i la intensitat amb què artistes com Madonna, Rihanna, Patti Smith, Luz Casal, Kylie Minogue, Roxette, Janis Siegel, Tina Turner, Yuha Wang, Liza Minnelli, P.J. Harvey, Anastacia, Sara Baras o Katy Perry, entre moltes altres, viuen dalt l’escenari. Aquesta exposició tindrà lloc al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna. (Passeig Quarter, 9).