El Progrés pujarà a Montserrat aquest dissabte per celebrar els seus 110 anys de vida

840

El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés celebra 110 anys de vida i la junta de l’entitat organitza diverses activitats aquest dissabte 10 de desembre per tal de commemorar-ho. La jornada començarà amb una visita al Monestir de Montserrat amb ofrena inclosa a La Moreneta i concert de la coral. A la tarda, ja a les instal·lacions del carrer del Mur, hi haurà un espectacle sorpresa i una sessió de ball.

Unes 500 persones sortiran dissabte a les 08.00h de l’aparcament del Vapor en 7 autocars cap a Montserrat. Allà “gaudiran d’un esmorzar i qui vulgui podrà visitar el Museu a un preu molt especial, i podran entrar a l’espai audiovisual”, segons ens explica el president de l’entitat, Antoni Ollé. A partir de les 11.00h es farà una ofrena a la Mare de Déu i a les 12.00h, la coral Les veus d’El Progrés oferirà un petit concert a la basílica.

Després de dinar, la comitiva tornarà cap a Martorell i a El Progrés els estarà esperant un espectacle sorpresa. Per acabar la vetllada hi haurà ball, esdeviment habitual que organitza l’entitat tots els caps de semana.

Ollé: “és un orgull arribar als 110 anys”
Antoni Ollé assegura que arribar als 110 anys suposa “una satisfacció, un goig que una entitat de Martorell celebri aquesta edat. Ja vam celebrar els 90 anys, vam conmemorar el centenari, i ara hem volgut repetir a petició de molts socis”.

El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés es va crear l’any 1906, coincidint amb l’eclosió de les societats recreatives al primer quart de segle XX. L’any 1929 es va inaugurar l’edifici del Cafè d’El Progrés, projectat per l’arquitecte Josep Ros i Ros dins de les línies clàssiques del noucentisme. El 15 d’agost de 1931 es va estrenar la Sala Teatre, una de les de més capacitat de la comarca, amb dues plantes i gran escenari. El conjunt, ubicat al carrer del Mur número 64, compta també amb una pista de ball d’estiu i uns jardins a la part posterior.