El projecte ‘Llegir el teatre’ impulsa clubs de lectura vinculats a la programació d’obres del TNC

777

Martorell s’adhereix a la 4a edició del projecte ‘Llegir el teatre’, que impulsa la creació de clubs de lectura de textos teatrals a partir de la programació del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i teatres locals. La Biblioteca Martorell farà una reunió informativa aquest dimecres, a les 18.00h, a la sala polivalent.

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, el TNC i Arola Editors s’han aliat per impulsar ‘Llegir el teatre’, amb la complicitat de les biblioteques públiques municipals i els teatres locals. “El projecte vol promoure la lectura de textos teatrals, per incrementar els fons sobre dramatúrgia de les biblioteques públiques i per crear espectadors amb més formació teatral”, segons ha avançat Josefina Canals, tècnica de Cultura.

‘Llegir el teatre’ vol impulsar l’edició de textos teatrals per tal que els clubs de lectura en puguin disposar, ja que sovint es tracta d’obres no editades. Això permet publicar obres sovint inèdites d’autors clàssics i contemporanis catalans, però també de la literatura universal, i posar-les a l’abast dels ciutadans a través de les biblioteques participants.

En l’edició d’enguany ‘Llegir el teatre’ s’ha posat com a repte “promoure la lectura i el teatre entre els joves, i porta l’experiència d’èxit d’aquests clubs de lectura a la franja de població més juvenil”, ha dit Canals, qui ha remarcat que, en aquesta primera edició pilot, hi participaran 6 biblioteques, entre elles la de Martorell.

Les biblioteques treballaran 7 títols de la programació d’aquesta temporada del TNC, que són combinables amb títols de les programacions dels teatres locals. Els conductors dels clubs assistiran a tres sessions en què rebran formació de la mà de l’equip del TNC i dels equips artístics que porten a l’escenari els textos, així com eines per treballar cada obra amb els lectors.

A Martorell, les trobades amb els lectors es faran els tercers dimecres de mes, a les 19.00h, de febrer a abril. Els membres del club tindran un 15% de descompte en la compra d’entrades del TNC de les obres llegides.

Obres que es llegiran aquesta temporada
Lars Nóren. El coratge per matar
Josep M. de Sagarra. La fortuna de Sílvia
Bernard-Marie Koltès. En la sol·litud dels camps de cotó
Mercè Rodoreda. La senyora Florentina i el seu amor Homer
Marc Rosich. A tots els qui heu vingut
William Shakespeare. Ricard III
Davide Carnevali. Actes obscens en espai públic