El PSC fa campanya a Buenos Aires prometent "dignificar" la vida dels qui passen dificulats

845

El PSC ha fet campanya aquest diumenge al barri de Buenos Aires amb una arrossada solidària amb el Banc dels Aliments per a 400 persones. El seu candidat, Lluís Tomàs, ha definit el PSC com el partit de “la gent humil i del carrer” i l’ha erigit com l’únic capaç de “dignificar” la vida de la gent gran, els aturats o les persones amb discapacitats.

Lluís Tomàs, veí de Buenos Aires fins els 23 anys, ha dit conèixer de primera mà les problemàtiques d’aquest barri castigat per la crisi i l’atur. “Som el partit de la gent humil i del carrer com vosaltres, per això em comprometo a dignificar la vida dels ciutadans més desafavorits, lluitant per reduir la taxa d’atur amb polítiques actives de formació i ocupació pels 2.500 martorellencs sense feina”, ha dit.

Els socialistes destinaran partides econòmiques a subvencionar empreses i comerços locals que contractin martorellencs en situació d’atur. Reservaran un fons econòmic destinat a lloguer social i ajuts “perquè els fills de la gent més humil pugui accedir a la universitat”, ha afirmat. Establiran una tarifa social i solidària en el consum domèstic d’aigua per a aquelles famílies i persones amb dificultats econòmiques.

El PSC vol elaborar un Pla de Mobilitat per millorar la convivència entre vehicles i vianants, que eliminarà les barreres arquitectòniques a la ciutat. “El servei de bus urbà serà gratuït per a la gent gran i les persones amb discapacitat”, ha reblat Tomàs.

Transparència i control de la despesa pública
“Establirem una agenda pública de l’alcalde, la ciutadania podrà conèixer a diari les activitats públiques de l’alcalde vinculades al seu càrrec”. També aposten per reduir les partides pressupostàries destinades a òrgans de govern, càrrecs de confiança, publicitat i protocol, i destinar-les a acció social. Lluís Tomàs es compromet a publicar el seu patrimoni personal.

Mari Carmen Coca, número 5 de la llista socialista, ha dit que Tomàs farà possible “el canvi perquè Martorell sigui un poble amable, sostenible i saludable per a les persones”. Isabel Soto, número 18 de la llista, ha destacat la trajectòria professional del candidat, “el seu esforç i treball per al bé comú” i el seu projecte basat en “la gent gran, la infància i les persones amb discapacitat”.

Piscina olímpica al CE La Vila
Toni Carvajal, número 4 de la cadidatura, ha centrat el seu discurs en l’esport. “Recuperarem els jocs escolars gratuïts, construirem, amb la complicitat d’altres administracions, una piscina olímpica per donar suport a la gran tasca dels nedadors i nedadores de Martorell i millorarem els equipaments esportius establint criteris reglamentaris”, ha explicat.