Torna la programació d’activitats del Punt Òmnia de Martorell, el servei de la Xarxa Òmnia del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya amb col·laboració de l’Ajuntament. Ho fa amb sis propostes, per conèixer, aprendre i divertir-se amb les noves tecnologies de la informació i comunicació (TIC). La inscripció ja és oberta.

Aprendre a fer tot tipus de tràmits en línia, familiaritzar-se des de zero amb les TIC, crear una pàgina web o simplement tenir un espai per usar els ordinadors i programes. Són serveis gratuïts del Punt Òmnia, programa preventiu, sòcioeducatiu i comunitari que ja fa anys que apropa tothom al món digital, amb especial atenció en col·lectius en risc de vulnerabilitat. Ho fa desplegant cursos i serveis per afavorir l’alfabetització digital de la població des d’una aula del Complex Educatiu.

“El curs ‘El meu smartphone‘, per descobrir les aplicacions i els usos que li podem donar al telèfon mòbil en connexió amb Internet, i que ens poden ajudar en activitats bàsiques del dia a dia, és una de les novetats del trimestre”, decriu Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia Martorell

Aquest curs s’afegeix a l’alfabetització digital, tant des del nivell 0 -per a gent sense coneixements ni formació, que tingui ganes d’aprendre i d’adquirir habilitats per ser-ne autònoms- com de nivell 1 -per a qui té coneixements previs sobre informàtica, ofimàtica i TIC, i que vulgui avançar en nou programari lliure, serveis web i noves tendències-.

Una altra novetat és el ‘Crea la teva primera web’ amb programari WordPress “l’estàndard en creació de blocs, per a usuaris de nivell una mica més avançat”, diu Aragonès. També s’intentarà “generar una proposta de tallers per a joves els dimecres a la tarda”.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia Martorell

A més, es repeteix el ‘Suport per tràmits online‘, per fer tràmits en línia amb suport professional: obtenir cita per renovar el DNI, sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital, donar-se d’alta i connectar amb el CatSalut o obtenir el certificat digital, entre d’altres. També continua l”Espai de trobada TIC’, grup de debat i treball per parlar de seguretat i privacitat, programari lliure i necessitats de la població.

El responsable del Punt Òmnia recorda que “els divendres d’11.30 a 14.00h hi ha ús lliure. Es pot venir a la sala a fer servir un dels 6 ordinadors, de manera gratuïta i sense cita”.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia Martorell

El Punt Òmnia també cedeix sala i ordinadors a entitats i serveis per a fer activitats que precisin d’aquest suport tecnològic, els dimarts i dijous a la tarda. “Intentem que aquest espai es potenciï i s’aprofiti al màxim”, diu Aragonès.

Per a més informació i inscripcions, es pot contactar amb el Punt Òmnia de manera presencial al Complex Educatiu -al carrer de Josep Tarradellas 14, els dilluns de 09.30 a 14.00h i els divendres d’11.30 a 14.00h-, per telèfon al 93 775 25 38 i 607 47 08 76 o bé al correu electrònic martorell@xarxaomnia.gencat.cat.

Punt Òmnia Martorell. Programació de tardor