El saxofonista martorellenc Pere Miró preveu gravar fins a set discs durant aquest any

871

El músic Pere Miró afronta un 2017 ple d’activitat, que podria materialitzar-se en l’enregistrament de fins a 7 discs amb les diferents formacions jazzístiques i musicals de les que forma part. Miró té entre mans projectes amb Dani Nel·lo i els martorellencs Jordi Sàbat o Els Baratos, entre d’altres. Aquest any ja ha sortit a la llum un nou disc amb The Big Jamboree i ara és el torn de la banda Tro, que forma junt amb Joan Casares i Xavi Castillo.

Miró combina en l’actualitat la docència fent classes de saxo i clarinet amb la participació a diferents bandes i formacions de jazz i d’altres estils musicals. És el cas de The Big Jamboree, amb la que ha començat l’any presentant A Night of Jump Blues, un compendi de ritmes dels anys 40 i 50, tercer disc de la banda. Fa poques setmanes ha vist a la llum Tro, de la banda homònima, i ell mateix explica que “probablement enregistrarem amb la banda local Els Baratos per celebrar el desè aniversari”.

El músic preveu formar part d’un nou disc en col·laboració “amb Dani Nel·lo, amb qui he pogut participar fent molta part dels arranjaments dels temes i la part de gravació de saxo”. Amb The Gramophone All Stars, presents en la darrera edició del PAS, té la intenció de gravar un segon disc en format Big Band, i també hi ha l’objectiu de fer concerts i enregistraments amb el quartet del martorellenc Jordi Sàbat i sobre una revisitació de La Primavera d’Stravinski en clau de jazz, de la que també probablement en sortirà un disc. De tot plegat, afirma “n’estic molt content, perquè de feina no me’n falta. És cert que potser no tinc amb cap banda una continuïtat clara i una agenda de 80 concerts, però aquest fet em permet col·laborar amb altres formacions i fer coses diferents”.

Tro
La darrera creació en forma de disc en la que ha participat el saxofonista martorellenc porta per títol Tro, el mateix nom del trio que conforma junt amb el bateria Joan Casares i el contrabaixista Xavi Castillo. “És un disc instrumental amb una sonoritat d’instruments bastant greus i una manera de tocar enèrgica. La majoria de temes són propis i composats entre els tres, però també hem agafat alguns estàndards clàssics de la història del jazz i els hem adaptat a la nostra manera d’entendre la música”, explica.

El trio va oferir la setmana passada un concert a la sala Hot Blues d’Igualada i també a Sant Esteve Sesrovires, en una cita organitzada per l’Aula de Música d’aquesta localitat. El mes vinent és previst “tocar a l’Ateneu de Rubí, i el maig a la nova Jazz Cava de Terrassa, a la Cockteleria Milano, al Centre Cívic Boca Nord de Barcelona i més actuacions que estem tancant”. El disc es pot escoltar a les plataformes musicals Spotify i iTunes i es podrà adquirir posant-se en contacte amb la banda a Instagram, Twitter o Facebook i al web www.peremiro.cat.