El Servei Local de Català torna a engegar un curs de reforç de gramàtica i ortografia

928

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell ha obert les inscripcions al reforç de gramàtica i ortografia. Aquest curs de 20 hores es començarà a impartir el proper 15 de febrer i constarà de 14 sessions, de manera que s’acabarà el 24 de maig. Les classes s’impartiran cada dimecres, de 18.30 a 20.00h, a l’aula del SLC (Complex Educatiu, c. de Josep Tarradellas, 11). Les persones interessades s’hi poden matricular fins al 14 de febrer.

El responsable del SLC, Andreu González, diu que “és un curs de reforç de gramàtica i ortografia dels anomenats complementaris, al marge de l’oferta general de cursos. Està adreçat a persones que ja tenen el nivell C1 (antic nivell C) i que volen resoldre dubtes pel que fa a l’ús del català escrit. Durant el curs passat ja es va oferir a Martorell i va tenir una bona acollida (29 alumnes)”. Bona part de les places les va cobrir personal de l’Ajuntament de Martorell que volia resoldre dubtes recurrents en la seva pràctica laboral diària.

Proves certificats llengua catalana

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura obre el proper 2 de febrer, la inscripció a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana del nivell bàsic (A2); nivell elemental (B1); nivell intermedi (B2); nivell de suficiència (C1) i nivell superior (C2). Les sol·licituds es poden presentar telemàticament per mitjà de l’apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya o bé, presencialment, a les oficines de la Direcció General de Política Lingüística a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

El termini es tancarà el 21 de febrer. Les proves començaran el 6 de maig amb els exàmens per obtenir el certificat B2 i es duran a terme fins el 10 de juny, data en la qual hi ha previst el nivell A2. Per participar a les proves no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia, i estan obertes a qualsevol persona de més de 16 anys.