Santi Vila visita els atractius culturals de Martorell i estreta vincles amb el govern local

865

Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat, ha fet aquest matí una visita institucional a Martorell per reunir-se amb l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’equip de govern, i recórrer diferents equipaments culturals del municipi. El conseller s’ha compromès a reforçar la col·laboració amb l’Ajuntament.

L’alcalde i els regidors de l’equip de govern han fet una reunió formal a l’Ajuntament per donar a conèixer al conseller la programació anual d’actes festius locals (Tres Tombs, Carnaval, Fira de Primavera, PAS, Festa Major, Diada Nacional de Catalunya, Festa del Roser, Fem Dansa i Nadalem), l’impacte en xifres de les activitats realitzades i les efemèrides culturals que Martorell celebrarà enguany. Tot seguit, s’ha fet la recepció institucional a la sala de plens, a la qual hi han assistits regidors del consistori martorellenc.

El conseller ha dit que “Martorell representa la potència d’un país amb una macrocefàlia barcelonina, entorn la qual s’hi articulen una sèrie de ciutats mitjanes amb perfil i identitat pròpia. El repte per a vosaltres és doble perquè, a banda de fer les coses bé, teniu la competència contínua de Barcelona, una ciutat atractiva des de tots els punts de vista i que estira de recursos humans i possibilitats”. Santi Vila ha reconegut que “us ajudem poc, per tant val la pena aquesta trobada per identificar què és estratègic per a vosaltres i quines activitats necessiten del concurs del Govern”.

El màxim responsable del Departament de Cultura ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament de Martorell i ha estat obsequiat amb una litografia del pont del Diable i una reproducció d’un dels gegants de Martorell, el Diable.

Posteriorment, la comitiva ha visitat el Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis que allotja l’obra permanent de l’artista martorellenc Jaume Muxart, així com l’exposició temporal ‘Ulls’ del mateix autor. A la Torre de les Hores han estat rebuts per la vicepresidenta de la Fundació Francesc Pujols, Assumpta Clopas, qui ha regalat al conseller una selecció de llibres sobre la vida i obra del filòsof martorellenc. Com a exalcalde de Figueres, Santi Vila, ha recordat que una escultura i una reflexió de Francesc Pujols presideixen el Teatre-Museu de la ciutat gironina. També han visitat el Centre Cultural i Recreatiu El Progrés i el Museu Municipal Vicenç Ros.