El Sevilla i les seves ‘Reflexiones del hombre lengua’ aquest divendres al Centre Cultural

508

Miguel Ángel Rodríguez, més conegut com El Sevilla, actuarà divendres a les 22.30h al Centre Cultural, dins el cicle Monoladictes que organitza l’Ajuntament de Martorell. L’humorista presentarà l’espectacle Reflexiones del hombre lengua. Descobrirem la faceta de monologuista d’aquest showman que va saltar a la fama com a líder del grup Los Mojinos Escozíos. Les entrades anticipades costen 12 euros, 15 a taquilla.

Viu a Málaga, és de Sevilla, però durant 16 anys va viure a Catalunya, concretament a Mollet del Vallès. Com recorda aquellaEl Sevilla etapa?
Una etapa potent, ja que el meu grup Mojinos Escozíos neix precisament allà. Jo sóc de Sevilla, però Mollet és l’inici de tota la meva vida artística, actuar a Catalunya és fer-ho a casa meva, hi tinc un tros del meu cor.

El seu humor és 100% andalús o li ha quedat quelcom del nostre?
M’aprofito del meu accent andalús, però a Reflexiones del hombre lengua no explico ni un sol acudit, renuncio a l’estereotip d’humor andalús i faig servir l’enginy per provocar la rialla durant hora i mitja.

L’espectacle parteix de la premissa que la saviesa és el camí més directe cap a la felicitat.
Que la gent no s’espanti, però! M’agafo a algunes teories de la filosofia clàssica per fer una mena de teràpia de grup, un monòleg que deriva en diàleg amb el públic. No cal tenir tres carreres per anar a veure’m, però qui les tingui apreciarà el rerefons filosòfic.

Porta temps rodant amb aquest espectacle. Com està funcionant?
N’estic molt agraït. El públic ve molt predisposat a riure i acostuma a sortir sorprès perquè veu molt més del què s’esperava. Intento no defraudar-lo i que rigui, com a mínim, cada 15 segons.

Ha fet de tot: cantant, humorista, escriptor, presentador, actor. El monòleg és una nova faceta. Quines aptituds creu que s’han de tenir per fer-ne un de bo?
L’espectacle no és un monòleg com els d’El Club de la comedia, que també els he fet, sinó que intento oferir una proposta diferent a la resta, que intenti sorprendre a la gent, que no inclogui les típiques temàtiques de problemes matrimonials o amb la mascota.El Sevilla

Mojinos Escozíos, el seu grup de rock, és un dels més transgressors i estables del panorama musical espanyol. Han editat 15 discos, han venut més de dos milions de còpies i fet 1.500 concerts. Enguany, celebreu el 20è aniversari.
Farem un disc que possiblement es digui 20 años escozíos, amb una vintena de temes nous per demostrar que seguim en forma. Farem una cinquantena de concerts i gravarem un directe que distribuirem a través de les xarxes socials.

Quin és el secret perquè Mojinos seguexi 20 anys després?
Sempre hem estat un rottweiler mans. Tenim fama de ser políticament incorrectes, hem cantat sense pels a la llengua, però mai hem parlat de política, religió o d’apologia a la droga. Fem rock amb tocs d’humor.