El treball de tot un curs del taller ‘Art Infantil’ s’exposa al vestíbul del Centre Cultural

453
Exposició de final de curs del taller 'Art Infantil'

El vestíbul del Centre Cultural acull una representació de les creacions artístiques fetes pels alumnes del taller ‘Art Infantil 2023-24’, del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Aquest dimecres s’ha inaugurat la mostra, en el marc del final de curs. L’exposició evidencia l’aprenentatge de les tècniques artístiques que han adquirit els alumnes, i es podrà visitar fins el divendres 28 de juny.

L’exposició és al vestíbul de l’equipament “per a que tingui la major visibilitat possible i sigui un reclam per a pares, mares i infants per a apuntar-se el proper curs, al setembre”, explica la professora d’arts plàstiques del PMSAPM Carme Bueno.

Gràcies a la mostra, “els alumnes veuen que han fet un treball molt important i se n’adonen de la seva trajectòri, de com van començar i de com han acabat, de fins a quin punt han millorat i de com n’han après”.

Carme Bueno, professora del taller 'Art Infantil'

La temàtica més habitual en les creacions artístiques de l’alumnat és “la natura, els animals i les plantes. Hi han treballat molt durant el curs, perquè volem que respectin i observin un paisatge, un jardí, i que vegin la gran quantitat de colors que hi ha”. De totes maneres, també han creat amb l’obra d’algun pintor i, per exemple, es mostra la interpretació que tots i cadascun han fet del retrat de la Frida Kahlo.

Carme Bueno, professora del taller 'Art Infantil'

El taller ‘Art Infantil’ va començar al setembre i hi han participat 10 alumnes d’entre 7 i 14 anys, que s’han trobat a la tercera planta del Centre Cultural els dilluns i dimecres de 17.00 a 19.00h.

Carme Bueno els ha ensenyat “tècniques de dibuix a llapis i a carbó, pastel, aquarel·la i acrílic”. Especialment, aquestes dues últimes: “Són les que hem prioritzat i donat més importància, perquè no es practiquen a les escoles i suposen un pas més professional per a ells”. Bueno en passa balanç i destaca que “han sigut uns alumnes molt treballadors, que s’han apuntat perquè els agrada i que tenen una part creativa molt potenciada”.

Carme Bueno, professora del taller 'Art Infantil'

La professora ha donat unes pautes i directrius per a “aprendre a treballar l’aquarel·la i l’acrílic, a barrejar els colors, a aconseguir les harmonies i a saber més de la composició”. Aquesta part més acadèmica s’ha combinat amb una estona final de cada sessió en la cadascun dels alumnes ha pogut fomentar la seva creativitat i imaginació.

Carme Bueno encoratja a mares i pares i als mateixos infants a apuntar-se el curs vinent, i a informar-se’n “al Complex Educatiu, o a qualsevol de les altres oficines del PMSAPM”.