Martorell tenyeix de blau el pont d’Anoia pel Dia Mundial del Refugiat

427

Aquesta nit s’il·lumina de color blau el pont d’Anoia amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, que es commemora demà 20 de juny. Martorell participa així de la campanya #NocheAzul impulsada per ACNUR, entitat amb la qual col·labora des de l’any 2012.

La #NocheAzul vol mostrar la solidaritat amb els 120 milions de persones forçades a fugir de guerres, violència, persecució i violacions de drets humans. Retre homenatge a la resiliència de les persones refugiades i conscienciar sobre la necessitat d’integració per a les persones desplaçades forçosament.

Ciutats i institucions de tot el món se sumen a la #NocheAzul tenyint de blau monuments i edificis emblemàtics per visibilitzar aquesta realitat i instar a cercar-ne solucions. A curt termini, proporcionant-les protecció i inclusió a les seves comunitats d’acollida. Les persones refugiades tenen formació, talent i habilitats. Només necessiten l’oportunitat de demostrar-les. A llarg termini, posant fi als conflictes que les impedeixen retornar a la seva llar.

A través d’un conveni, cada any l’Ajuntament de Martorell aporta 10.000 euros a ACNUR perquè els destini a algun dels seus projectes. Enguany, es dedicarà a la protecció i ajuda d’emergència per a la població refugiada al Txad a causa del conflicte al Sudan.