El Club Social Punt de Trobada de l’Associació de Familiars amb Malaltia Mental del Baix Llobregat Nord ha celebrat, aquest dissabte, el VI Torneig de futbol sala inclusiu amb la participació de setze equips. El periodista Àlex Castells, com a padrí del torneig, ha fet la sacada d’honor.
Prop d’un centenar de persones han participat en el VI Torneig de futbol sala inclusiu que ha tingut lloc aquest matí al pavelló esportiu municipal. Setze equips –alguns dels quals formats per persones amb problemes de salut mental- han jugat aquest torneig. Els equips han disputat el campionat en fase d’eliminatòries.
El valor de les capacitats
Un dels equips participants ha estat format per representants polítics del consistori municipal. En l’acte d’inauguració, el portaveu del govern municipal, Lluís Esteve ha dit que “és una activitat molt important per socialitzar i donar la cara per trencar els estigmes de la salut mental. Per això, és molt destacada la feina que està fent l’ASFAM perquè està visualitzant aquesta normalitat i trencant l’estigma de la salut mental”.
Esteve ha afegit que “vivim en una societat competitiva i posem en valor aspectes que no el tenen i és clau que posem èmfasi en les capacitats que tenim i en allò que podem perquè ens ajuda a créixer com a persones i com a poble”. Prop d’una trentena de voluntaris formen part de l’organització, i diverses entitats i establiments també hi col·laboren. Esteve ha felicitat als voluntaris, a les entitats i als participants que han fet possible el torneig.
Àlex Castells, padrí del torneig
El torneig ha estat apadrinat pel periodista esportiu de Televisió de Catalunya, Àlex Castells qui ha dit que “el fet de ser padrí d’una iniciativa com aquesta no deixa de ser un privilegi. Només una implicació en el torneig i pel que he pogut comprovar és que hi ha una feina important que fa el Club Social Punt de Trobada per aquest col·lectiu”.
El Club Social Punt de Trobada s’ha adherit a la campanya ‘No facis com si res, dóna la cara’, que promou el col·lectiu Obertament. Els participants s’han fet fotografies amb missatges per evitar l’estigmatització de la malaltia. Aquesta campanya promou el col·lectiu Obertament per tal de lluitar contra l’estigma en salut mental.