El Vimart rep 4.000 visitants i ven 13.000 degustacions de vi, cava i gastronomia

776

La 5a edició del Vimart ha tornat a erigir-se com una de les fires vitivinícoles més importants del país, amb 4.000 visitants i 13.000 degustacions de menjar i beure, un 30% més que l’any passat. La Festa del Most, un dels actes més tradicionals, ha aplegat més d’un miler de persones en una impressionant cercavila, que ha culminat amb el pregó de festes, a càrrec del director de l’INCAVI, Jordi Bort.

El Vimart ha ofert un ampli espai, al voltant de la plaça de l’Església, amb la participació de diferents cellers i caves de les denominacions d’origen Penedès, de la qual Martorell en forma part, i Catalunya. La Fira també ha ofert l’oportunitat única als visitants de tastar vins i caves d’alguns dels millors cellers i bodegues del país, alhora que han fet un tast de l’àmplia proposta gastronòmica.

La Festa del Most ha començat a la plaça del Vi amb l’acte ritual de la recollida de raïm a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa. El Drac Fafum d’Els Convents, Gegants, Capgrossos, Bastoners de l’Esbart Dansaire, la Banda Simfònica de Martorell, el carro dels pagesos, el de les portadores, el carro de la bóta, el del vi i del cava, han protagonitzat la tradicional cercavila. Els Geganters de Sant Cugat, de Lliçà de Munt, de la Sagrera i de Bisbalet, han estat algunes de les colles convidades.

Passat, present i futur vitivinícola
Jordi Bort, director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), ha recordat al pregó el passat vitivinícola de Martorell amb el naixement del Sindicat, que reeixia el 1917 en l’àmbit cooperatiu pel tractament de residus vínics, quan el 37% de la superfície local eren vinyes. L’any 1933 es reconeixia la D.O Martorell. El pregoner s’ha refertir al Vimart com a present per a que “els nostres vins es coneguin més i millor, i tornem a ser un referent de promoció del vi català per assegurar-nos un futur esperançador”.

Vi, moda i estilisme
Els jardins de l’Enrajolada han acollit la 4a edició de Vi, moda i estilisme, a càrrec de la perruqueria d’autor Sonia Pinedo i el Restaurant Ca l’Esteve, que han fet gaudir els assistents d’una desfilada de moda acompanyada d’un tast de diferents vins.

Rendits als Aspencat
Entre els concerts que s’han pogut escoltar aquest dissabte en destacat el d’Aspencat. Els alacantins han presentat, davant un pàrquing del Vapor entregat, el seu cinquè treball Tot és ara. Prèviament, els grups locals Traw, Smooth, Sota zero, GJK, Apalankaos i The Squirrels, han participat de la VIII Mostra jove O-Kàlia.

Altres actes destacats
El matí de dissabte ha engegat amb l’exposició Sirenes de l’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell, al Complex Educatiu Torrent de Llops. El periodista Josep Sucarrats ha presentat el llibre Teoria i pràctica del vermut a l’Enrajolada, un manual per conèixer més sobre aquesta beguda tant dels 80 que ha tornat a posar-se de moda. La rambla de les Bòbiles ha acollit una nova edició de la Fira del Disc amb vinils, cd’s i dvd’s per a melòmans. El Club Natació Martorell ha celebrat el seu 85è aniversari amb una nedada solidària. Un centenar de participants han nedat 11.380 metres a benefici de Creu Roja. L’Agrupació Excursionista de Martorell ha exposat les obres del 24è Concurs de fotografia de muntanya a Cal Nicolau.