El web municipal manté el Segell Infoparticipa de qualitat i transparència

312

El web de l’Ajuntament de Martorell ha obtingut el Segell Infoparticipa 2020 amb el 90% dels indicadors de transparència i qualitat en la comunicació pública. L’avaluació la fa cada any el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El coordinador de l’Àrea Econòmica, d’Organització i Règim Interior de l’Ajuntament, Jordi Sánchez, ha estat l’encarregat de recollir la distinció aquest dimarts a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres.

L’UAB ha atorgat el Segell Infoparticipa per la transparència dels seus webs institucionals a 121 ajuntaments, entre ells de Martorell, i onze consells comarcals. Pel que fa a les diputacions, reben el Segell Infoparticipa les mateixes tres que el van obtenir a les quatre edicions anteriors: Barcelona, Girona i Tarragona.

Enguany, milloren els resultats respecte a l’edició anterior, sobretot pel que fa als consells comarcals, atès que l’any passat van ser-ne distingits sis. Les administracions són avaluades a partir de 52 indicadors sobre la transparència de la comunicació pública i enguany s’han afegit quatre indicadors nous que fan referència a la publicació del codi ètic, les sentències judicials, l’accés al formulari de sol·licitud d’informació i l’informe sobre les peticions rebudes i la seva resolució.

“Estem molt contents perquè és la tercera vegada consecutiva que obtenim aquest segell, que és la màxima qualificació d’aquest tipus. Ens agrada que la gent pugui tramitar cada cop més coses a través de la nostra pàgina web, i aconseguir la documentació i la informació que necessiti”, expressa el regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior, Lluís Amat. “Des de l’equip de govern, combreguem molt amb aquestes polítiques de transparència i de facilitar els tràmits al ciutadà perquè l’Ajuntament no deixa de ser una empresa de servei pública”.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

L’acte de lliurament del Segell Infoparticipa 2020 va comptar amb una conferència de la catedràtica de Llengua Espanyola de la Universitat de Barcelona (UB) Estrella Montolío i la intervenció del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé. Va ser conduït pel periodista Carles Mesa, presentador del programa No es un día cualquiera de RNE.

Consulteu el Mapa Infoparticipa de l’Ajuntament de Martorell