Els alumnes de Chevilly-Larue tornen la visita als seus corresponsals martorellencs

1619
Dinar benvinguda Chevilly-Larue
Dinar benvinguda Chevilly-Larue

Des d’avui i fins el 28 de març, una vintena d’alumnes del Collège Jean Moulin de Chevilly-Larue, població francesa agermanada amb Martorell, participen en un intercanvi cultural i lingüístic amb els alumnes de l’Institut Joan Oró, Pompeu Fabra i Secció Institut Martorell. Els estudiants francesos residiran a casa de les famílies dels estudiants martorellencs i tindran l’oportunitat de visitar els monuments i emplaçaments històrics més destacats de Barcelona i altres ciutats emblemàtiques de la demarcació.

Aquest matí, han visitat el Cau Ferrat de Sitges, mentre els corresponsals martorellencs estaven a classe. Al migdia, han gaudit d’un dinar de benvinguda a El Círcol, amb l’assistència de l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

“Pels alumnes és una gran experiència, que va més enllà d’un intercanvi lingüístic. És tota una immersió en una cultura, en una manera de fer, amb uns horaris totalment diferents als seus. És un aprenetatge vital, perquè aquí són lluny dels seus familiars i s’han d’espavilar. És un viatge d’estudis per aprendre i compartir. Creiem que l’experiència és sempre molt positiva”, ha subratllat la regidora.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

Divendres visitaran la Sagrada Família i el Palau de la Música, i dissabte, a les 19.00h, es farà la recepció oficial a El Círcol. Hi estan convidats les famílies, els alumnes de Martorell i francesos, els professors i les direccions dels instituts. Acabat l’acte oficial, començarà el sopar-festa per als joves i els professors.

Diumenge tindran dia lliure amb les famílies martorellenques i dilluns faran un volt pel Passeig de Gràcia, on veuran la Pedrera, la Casa Batlló, la Casa Ametller o la Casa Lleó-Morera. A la tarda, visitaran el barri Gòtic. Dimarts passejaran per la Barceloneta i la zona del Maremagnum.

25 anys agermanats
L’agermanament entre Martorell i Chevilly-Larue data de 1992, i des de 2006 inclou un doble intercanvi lingüístic i cultural entre els joves d’ambdues localitats. L’intercanvi ha anat afegint un calendari de visites pedagògiques, culturals, tècniques i polítiques que fomenten la coneixença mútua. Martorell i Chevilly són dues ciutats semblants, amb un nucli antic històric, una perifèria de barris nous i certa proximitat amb grans capitals. “Les dues poblacions tenen la voluntat d’aprofitar l’efemèride per enfortir, encara més, els seus vincles”, ha assegurat la regidora.