Els alumnes de l’Echegaray fan campanya per donar sang aquest divendres al seu centre

2132

‘Cada gota de sang és important, dona sang i podràs ajudar’ és el lema de la campanya de donació de sang que organitzen els alumnes de 4rt de Primària de l’Escola José Echegaray, amb el suport del Banc de Sang i Teixits. La cita serà aquest proper divendres, 17 de novembre, a la biblioteca del centre, de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 18.00h.

L’Escola José Echegaray, com a centre UNESCO, fa uns anys que s’ofereix per acollir recollides del Banc de Sang i Teixits a les seves instal·lacions. D’aquesta manera, els infants adquireixin coneixements i valors a través de la promoció de la donació de sang i l’organització d’una campanya.

Els alumnes aprenen sobre la sang i els seus components, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper. Els infants han rebut formació amb continguts científico-mèdics, de comunicació i de valors, han creat materials per promocionar la donació de sang i han organitzat la seva pròpia campanya de difusió. Aquesta ha consistit en el creació de cartells amb el lema de campanya, la gravació d’un vídeo per Youtube, l’enregistrament d’una falca publicitària i una entrevista a Ràdio Martorell 91.2 FM.

Durant la donació, s’encarregaran de repartir els qüestionaris previs als donants, un petit refrigeri per recuperar forces i iman en forma de cor que han elaborat ells mateixos en senyal d’agraïment. Posteriorment, avaluaran l’activitat conjuntament amb l’equip educatiu i faran un reconeixement dels resultats de la campanya.

L’objectiu és que els joves es familiaritzin amb el procés de donació de sang com a hàbit de participació social; que participin d’una experiència en què els nois i noies siguin protagonistes, dinamitzant el seu entorn, i ser conscients de la importància de donar sang per salvar vides.

Qui pot donar sang?

Es pot donar sang si es té entre 18 i 70 anys, es pesa més de 50 quilos i es gaudeix de bona salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d’hemoglobina. Es pot donar sang encara que s’hagi patit hepatitis abans dels 12 anys, encara que no s’estigui en dejú, que es tingui el colesterol elevat o que es prengui algun medicament dels més freqüents.

Donació de sang Escola José Echegaray