Els alumnes de les escoles d’Art i de Costura i Patronatge exposen les creacions del curs a El Círcol

2230
Exposició a El Círcol. Final de curs de l'Escola Municipal de Costura i Patronatge
Exposició a El Círcol. Final de curs de l'Escola Municipal de Costura i Patronatge

Les escoles municipals d’Art i de Costura i Patronatge han dit adéu al curs 2016-17 exhibint al Centre de Serveis a les Entitats El Círcol una exposició amb el gruix de treballs elaborats pels seus alumnes durant l’any lectiu. Aquest dimarts s’ha inaugurat la mostra, que serà oberta al públic fins el proper divendres 16 de juny. Les dues propostes del departament d’Ensenyament han reunit enguany 36 persones, i ja tenen garantida la continuïtat el curs vinent.

Maniquins amb bruses, vestits, pantalons, jaquetes, pichis i vestits de festa per una banda; cartolines i llenços d’aquarel·les, pintures i acrílics fets pels més petits per l’altra. Doble proposta que recull l’esforç dels alumnes de les dues escoles municipals durant el curs, i que han entusiasmat l’alcalde Xavier Fonollosa. “Volia felicitar-vos per la qualitat dels treballs, seguiu així. I està bé que tothom ho pugui veure exposat en un espai ampli i accessible com és El Círcol”, deia en la inauguració, acompanyat de la coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora d’Ensenyament Núria Canal i de la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Confeccionar roba i passar-ho bé alhora

L’Escola Municipal de Costura i Patronatge ha comptat aquest curs amb 24 alumnes repartits en dos grups, de matí i de tarda, reunits en cada sessió durant unes tres hores i dos cops per setmana a Ca l’Oller. Mercè Mauri, la professora per segon any seguit, està “molt contenta amb les alumnes, que fan meravelles i venen entusiasmades”. A les classes han après des de la base “fer el drap, el patronatge fàcil, tallar la roba, embastar, el punt de prova…de petites mostres a treballs més complicats”.

Mercè Mauri, professora de l'Escola Municipal de Costura i Patronatge

Trinitat Marín és alumna habitual i reconeix que “estic molt contenta perquè aquest és un ofici d’artesania que enriqueix molt i que semblava que es perdia, però que amb la crisi ha repuntat, perquè hi ha hagut gent que ha tornat a fer-se la roba a casa”.

Trinitat Marín, alumna

A l’igual que la Trinitat, l’Elisa Garcia es va formar fa una trentena d’anys en l’elaboració de roba amb el Sistema Martí “més rígid i matemàtic que el que aprenem ara, que m’agrada molt més. Cada dia que vens a les classes aprens coses noves i totes tenim molt bon rotllo”.

Elisa Garcia, alumna

Els primers passos artístics per a nens i nenes

Carme Bueno ha estat la professora d’una dotzena d’alumnes d’entre 7 i 12 anys d’edat que han participat al curs d’Art Infantil de l’Escola Municipal d’Art. Reconeix que “la incorporació de l’estil Manga ens ha fet incrementar el número d’alumnes. I està molt bé, perquè aprenen a dibuixar el cos humà i moltes tècniques”. La base ha estat “aprendre a agafar bé el llapis, a treballar les ombres, els volums, les simetries, la carta de colors i com barrejar-los”.

Carme Bueno, professora de l'Escola Municipal d'Art

Els alumnes han acabat l’experiència encantats. Per exemple, la Jana Martínez, de 12 anys i del Col·legi La Mercè: “he après moltes tècniques i estils, aquest any hi ha hagut més companys i ens ho hem passat millor i vull repetir”.

Jana Martínez, alumna

A la Paula Trapero, de 12 anys i estudiant de l’INS Joan Oró, el que més li ha agradat “ha estat fer el dibuix Manga, perquè són formes de caracteritzar persones d’una manera diferent, més extravagants i acolorides”.

Paula Trapero, alumna

L’Asheraf Achomach, de 10 anys, diu que “era el primer cop que venia al curs i m’ha agradat molt pintar amb aquarel·la i acrílic”.

Asheraf Achomach, alumne

L’exposició dels treballs de les dues escoles municipals es podrà veure a El Círcol els matins de dilluns a divendres –de 09.00 a 15.00h- i les tardes de dilluns a dijous –de 17.00 a 19.30h- fins el 16 de juny.