Ioga, txikung, musicoteràpia i teatre per a inaugurar la 29a Setmana de la Gent Gran

2147
Inauguració 29a Setmana Gent Gran
Inauguració 29a Setmana Gent Gran

Aquesta tarda s’ha inaugurat, als jardins de l’Enrajolada, la 29a Setmana per a l’envelliment actiu i la Gent Gran, organitzada per l’Ajuntament de Martorell. L’acte ha servit per a exhibir algunes de les activitats orientades a la gent gran que es duen a terme als esplais d’avis: ioga, txikung, musicoteràpia o teatre. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernández, i els regidors Núria Canal, Lluís Amat i Míriam Riera.

“La Setmana de la Gent Gran té com a objectiu que participeu i gaudiu de les activitats programades, i fer veure que les persones, quan ens fem grans, no deixem de ser actives”, ha dit l’alcalde. En una societat on cada cop augmenta més l’esperança de vida, l’envelliment ha de seguir sent una etapa amb activitat, que millori la qualitat física i psíquica de les persones. “L’envelliment actiu ens fa tenir una bona qualitat de vida i ser una societat avançada, aquella que sap cuidar dels petits, dels grans i dels qui més ho necessiten. A Martorell en som un bon exemple”, ha afirmat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
Inauguració 29a Setmana Gent Gran
Inauguració 29a Setmana Gent Gran

El regidor de Gent Gran, Albert Fernández, ha destacat l’acte inaugural com a novetat de la programació de la Setmana de la Gent Gran, ja que habitualment s’obria amb una sessió de cinefòrum al Centre Cultural, i enguany s’ha optat per la promoció d’activitats a l’aire lliure.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran

El professor Fernando Llorente ha dirigit una sessió de txikung, exercicis de la medicina tradicional xinesa que ajuden a equilibrar energies. A continuació, s’ha fet un taller de ioga, coordinat per la mestra Iluminada Teruel. “Als esplais fem un ioga especialment destinat a la gent gran. És semblant al tradicional, però ens servim d’una cadira per a ajudar-nos a fer equilibris i moviment dinàmics. A banda de relaxa-nos i prendre un estat conscient de tranquil·litat, ens ajuda en el moviment d’articulacions i en els estiraments. Cada setmana treballem un òrgan concret, fem exercicis de respiració, meditació i mantres”, ha explicat.

Iluminada Teruel, professora de ioga

A les classes de musicoteràpia “ens ajuntem, fem cançons, toquem instruments, treballem la concentració, l’atenció i la memòria. La música ajuda a treballar-les d’una manera més profunda. Amb les cançons tornem al passat, recordem vivències i les compartim tots junts”, ha explicat la professora d’aquest ram Elisenda Fàbregues. Com a cloenda, el grup de teatre, dirigit per Meritxell Termes, ha fet un assaig i un exercici de relaxació.

Elisenda Fàbregues, professora musicoteràpia

La 29a Setmana de la Gent Gran seguirà oferint tallers, sortides i xerrades fins el proper divendres (consulteu programa), dia en què se celebrarà la cloenda a El Progrés (17.30h). Més de 200 persones gaudiran d’un berenar, actuació musical de La Tuna de Barcelona i el tradicional homenatge als qui han complert 84 anys, segons ha avançat el regidor Albert Fernàndez.

Albert Fernàndez, regidor de Gent Gran
Exposició manualitats Esplai Buenos Aires
Exposició manualitats Esplai Buenos Aires

Exposició de manualitats

Paral·lelament, avui ha obert portes l’exposició del grup de manualitats de l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires, que romandrà oberta fins dijous al vestíbul d’aquest equipament. La mostra és el complement pràctic i demostratiu de l’exposició Dones grans, grans dones, que es va inaugurar el 25 de maig al mateix esplai.