Els alumnes de Noves Tecnologies dels esplais de gent gran reben els seus diplomes acreditatius

1250
LLiurament de diplomes Noves Tecnologies
LLiurament de diplomes Noves Tecnologies

El regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernàndez, ha lliurat aquesta tarda a l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires els diplomes d’Assistència Formativa en Noves Tecnologies, que organitza cada semestre la Fundació La Caixa, a través del conveni que manté amb l’Ajuntament de Martorell.

Els cursos de formació en Noves Tecnologies s’adrecen a persones més grans de 55 anys, amb una norantena de places i dues sessions setmanals. La finalitat és la d’apropar l’ús de l’ordinador i les eines TIC a la gent gran. La iniciativa és possible gràcies a la renovació d’un conveni entre la Fundació La Caixa i el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM) de l’Ajuntament de Martorell.

Els tallers impartits aquest semestre, inclosos en el programa municipal Gent Gran Activa, han estat: Inicia’t a la informàtica (20 hores; 10 sessions de 2 h), Crea i dissenya documents de text (20 hores; 10 sessions de 2h), Retoc fotogràfic i presentacions digitals (20 hores; 10 sessions de 2h), i Incorpora Internet al teu dia a dia (16 hores; 8 sessions de 2h).

Benvinguda al Nadal

Els usuaris han aprofitat l’acte per celebrar el Nadal amb un espectacle teatral presentat pel grup de gent gran de l’Aula de teatre, incorporant els seus ‘gags’ còmplices amb els assistents. A més, han rebut la visita d’alumnes de l’Escola José Echegaray que han regalat als assistents amb un repertori de nadales i han despertat els aplaudiments dels presents. També hi ha actuat la Coral Harmonia, dirigida per Gemma Pedrós, que ha ofert el seu repertori d’hivern. La vetllada ha culminat amb la clàssica Nadala ‘Fum,fum,fum’ interpretada per tots els assistents, que posteriorment han gaudit de xocolata desfeta.

Els alumnes de l’Oró visiten les residències

En aquestes dates nadalenques, els alumnes de l’Institut Joan Oró han visitat la gent gran que es troba a les residències de Martorell. Aquest passat dimecres van visitar Residència Sant Joan de Déu i avui dijous la Residència Anoia. Els joves han ofert un repertori de nadales als usuaris, algun dels quals han pogut reconèixer algun nét o néta entre els cantaires. En aquestes dates, la sensibilitat del professorat i dels seus alumnes, fan palesa una espurna d’unió entre generacions aparentment llunyanes.