‘Mujeres tras el espejo’ de Núria Barnes reflexiona sobre els sentiments femenins

1037
Presentació 'Mujeres tras el espejo' de Núria Barnes
Presentació 'Mujeres tras el espejo' de Núria Barnes

Núria Barnes, pseudònim de Núria Navarro, ha presentat aquest dijous a la Biblioteca Martorell el seu tercer llibre, Mujeres tras el espejo, un poemari que reivindica la dona i les seves formes de sentir. L’escriptora, que ja treballa en un nou poemari i una novel·la, ha definit la publicació com un exercici de poesia lliure i madura. Barnes ha estat acompanyada de l’alcalde Xavier Fonollosa, la seva germana, Montse Navarro, i Núria Llofriu, amiga.

L’autora, vinculada a Martorell i actualment resident a Olesa de Montserrat, és llicenciada en Geografia i Història i especialitzada en Antropologia Social. La seva producció literària va iniciar-se el 2012 amb el relat curt La vida desde el tejado, i va continuar amb Pieles visitadas (2016), primera publicació relacionada amb la poesia. Molt sensibilitzada amb temàtiques de la dona, ara ha publicat Mujeres tras el espejo, “un recull de poemes més madur, basat en una poesia lliure de mètrica i de rima. És com un crit que em surt de dins i que escric al moment, buscant la paraula adequada”, explica l’autora.

Núria Barnes, autora

L’escriptora explica que el llibre sorgeix “d’un període de dos anys, el 2015 i el 2016, que han sigut molt productius per mi en l’àmbit de la poesia. I volia fer un llibre reivindicatiu vers les dones, sobre qui som, i reclamant que som les propietàries del nostre cos, de la nostra ment, i que hem de decidir sobre nosaltres mateixes”.

Núria Barnes, autora

Al poemari reflexiona i investiga al voltant de la submissió i els sentiments femenins “que sovint se’ns neguen”, i els divideix en quatre reflexes: “el de desig, el d’amor, el de submissió i el mental, quan s’acaba una història”, quan va malament o quan provoca dolor).

Núria Barnes

Com a futurs projectes, Barnes ja té a punt un llibre de relat curt, un recull de contes que portarà per títol Con ojos de gata i una novel·la en la què fa anys que hi treballa.