Aquest divendres s’ha inaugurat a L’Enrajolada l’exposició ‘Dissenys modulars’, que es podrà visitar fins el 24 de febrer. Un conjunt de treballs, elaborats pels alumnes del Col·legi La Mercè, inspirats en l’exposició ‘Catifes de ciment, el món de la rajola hidràulica’, que es va poder veure a La Caserna el mes de novembre. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau.
Els alumnes de 6è de Primària i de 2n, 3r i un grup d’optativa de 4rt d’ESO són els artífex d’aquesta mostra, que forma part d’un projecte de col·laboració entre el Col·legi La Mercè i Museus de Martorell. Segons la professora de Visual i Plàstica, Sole Guevara, “una visita guiada a l’exposició sobre el món de la rajola hidràulica ens va donar peu a treballar el Modernisme, el disseny modular, patrons i composicions a l’aula”.
Els estudiants han après la tècnica de fabricació de la rajola hidràulica, han treballat diferents exemples sobre el concepte de mòdul i han descobert dissenys actuals per, a continuació, “poder fer les seves pròpies creacions amb diversos acabats de mòdul i pautes de repetició”. Finalment, “van haver de decidir com organitzar els diferents dissenys de cada grup per exposar-los, la feina de tots els components del grup era important i s’han anat ajudant els uns als altres per aconseguir l’objectiu comú”.
Pels alumnes “ha estat un valor afegit veure la seva feina, no només com un treball d’escola, sinó com a part d’una exposició conjunta, fora de les parets del col·legi”, ha indicat la mestra.
La Mercè es marca com a fita promoure i posar en valor la presència de l’art a l’escola, establint vincles amb la multiplicitat de manifestacions artístiques que, durant el curs, ofereix Museus de Martorell. Segons Guevara, “es tracta d’introduir l’art amb els seus diversos missatges per ajudar els alumnes a treballar de manera multidisciplinar, cosa que pot ser útil a qualsevol etapa de l’escola”.