Els alumnes de Chevilly-Larue reben la benvinguda oficial a Martorell en un acte a El Círcol

2576
Alumnes i familiars de l'intercanvi assisteixen a la jornada de benvinguda
Alumnes i familiars de l'intercanvi

Els alumnes d’intercanvi del Collège Jean Moulin de Chevilly-Larue, acompanyats de les seves famílies d’acollida, han gaudit de la seva benvinguda oficial a Martorell la tarda d’aquest dissabte a l’edifici d’El Círcol. Rebuts per l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, els assistents han viscut una vetllada festiva que ha inclòs un refrigeri per a tots els assistents, una sessió de música i ball pels alumnes fins la mitjanit.

L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora Míriam Riera han encetat l’acte agraint als professors i familiars tot l’esforç i dedicació posats per a què aquest intercanvi d’alumnes entre municipis agermanats hagi estat un èxit. Professorat responsable dels instituts martorellencs Joan Oró, Pompeu Fabra i Secció Institut Martorell també han estat presents en aquest acte i, juntament amb els alumnes, han rebut un obsequi d’agraïment.

Una experiència enriquidora

Des que van aterrar a Catalunya a mitjans de setmana, els alumnes de Chevilly-Laure ja han tingut un tast de la cultura catalana. Dijous van visitar el Cau Ferrat de Sitges i van tenir la primera rebuda de benvinguda amb un dinar a El Círcol on també van asistir l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora Míriam Riera. Divendres van visitar Barcelona per primer cop durant la seva estada, on van apropar-se a alguns dels llocs més característics de la ciutat com la Sagrada Família o el Palau de la Música.

Per als alumnes, aquest intercanvi està sent una experiència diferent que els apropa a altres cultures, així com també els ensenya a conviure de manera diferent durant uns dies. La Paola Pérez, la Laura Rodríguez i l’Ainhoa Martínez, tres alumnes d’intercanvi del Secció Institut Martorell, han trobat aquesta experiència molt enriquidora i no dubten que ho repetiran en un futur.

“Aquest intercanvi ens permet conèixer el món i altres cultures i maneres diferents de pensar a les nostres” han comentat les alumnes. A més, han assegurat que mantindran el contacte amb les noves amistats que han fet a través d’aquest intercanvi.

Paola Pérez, Laura Rodríguez i Ainhoa Martínez, alumnas del Secció Institut Martorell

Per al professorat, aquests projectes són també un repte, tot i que també n’extreuen experiències positives. Isaac Tortajada, un dels docents de l’Institut Pompeu Fabra, ha subratllat la importància de vivències similars per al desenvolupament dels nois i noies participants.

“El fet de viatjar a un país que no és el seu i veure altres maneres de viure és molt enriquidor per als alumnes i de les experiències que més els aportaran per a la seva vida” ha comentat Isaac Tortajada.

Isaac Tortajada, professor de l'Institut Pompeu Fabra

Aquest diumenge gaudiran d’un dia lliure amb les seves famílies d’acollida i, a partir de la setmana entrant, passaran a Barcelona els seus últims dies a Catalunya. Dilluns faran un volt pel Passeig de Gràcia, on veuran la Pedrera, la Casa Batlló, la Casa Ametller o la Casa Lleó-Morera entre d’altres, i a la tarda, visitaran el barri Gòtic. Dimarts passejaran per la Barceloneta i la zona del Maremagnum, per acomiadar-se de la ciutat abans de tornar cap a França dimecres.