La 25a edició de la Marxa de la Primavera s’ha tancat aquest migdia amb una xifra històrica de participants: més de 2500 persones han pres part en la caminada que dóna la benvinguda a la nova estació i han trepitjat l’entorn natural de Martorell. La muntaya de les Torretes i la Serra de l’Ataix s’han omplert de martorellencs que han volgut acomiadar l’hivern amb una caminada apta per a tots els públics. Les, pràcticament, 2700 persones que han participat en aquesta prova superen amb escreix la millor xifra d’inscripcions, i que va ser de 1984 caminaires el 2015.

La Marxa de la Primavera s’ha iniciat amb el repartiment de les samarretes commemoratives a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal des de les 8.00h del matí. A les 9.45h, la monitora del departament d’esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones, Araceli Ropero, ha dirigit un escalfament previ a la pujada.

A partir de les 10.00h, els martorellencs han enfilat la serra de les Torretes pel Pont d’Anoia i el camí de la Roca Dreta. Al punt de Quatre Camins, on hi havia situada l’aturada per avituallament, els caminaires podien seguir l’itinerari curt (de 6,5 quilòmetres) o fer camí a través del llarg (de 10,8 quilòmetres). La novetat d’enguany ha estat el circuit multiaventura ubicat a les roques d’en Mateuet. El circuit constava de vuit proves diferents, entre les quals una tirolina que permetia als participants gaudir de Martorell des de les alçades.

Satisfacció plena

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, ha destacat la bona acollida de la 25a edició de la marxa, que ha fulminat tots els rècords de participació: “vam patir per la previsió per pluja, però la gent és molt receptiva i ha funcionat molt bé. És un dels actes més populars de Martorell, és molt significatiu que els martorellencs vinguin. És una activitat molt familiar, a la gent li agrada, interactuen molt”.

Belén Leiva, regidora d'Esports

La pluja que va caure divendres amenaçava amb ensorrar l’objectiu de superar, encara més, la millor xifra de la història de la marxa, però el ritme d’inscripció ha crescut en els tres darrers dies. Segons explica Leiva, la intenció és intentar de les properes edicions és igualar aquesta dada. “D’ara en endavant intentarem igualar la xifra, la última setmana ha estat molt forta”, ha admès. També ha reconegut la importància que el públic més jove hagi participat del passeig, amb el reclam del circuit a les roques d’en Mateuet.