Els banyistes fan un gest solidari amb l’esclerosi múltiple a les piscines de Martorell

3983
Mulla't per l'Esclerosi
Mulla't per l'Esclerosi

La Fundació Esclerosi Múltiple ha organitzat aquest diumenge, a més de 600 piscines catalanes, la campanya Mulla’t per l’Esclerosi per tal de recaptar fons i conscienciar sobre aquesta malaltia neurològica crònica. Els equipaments esportius municipals s’han sumat a la iniciativa amb activitats aquàtiques, recollida de donatius i venda de marxandatge.

A la piscina d’estiu del Centre Integral d’Esport i Salut (CIES), els banyistes han fet un salt simultani, a les 12.00h, coordinat amb la resta d’equipaments d’altres poblacions. La regidora d’Esports, Belén Leiva, ha destacat que “el salt és molt popular perquè queda una imatge molt maca tothom saltant alhora”. “Sempre que sigui per a una bona causa, intentem sumar-nos-hi. És un gest maco i es pot ajudar en la investigació per combatre la malaltia”.

Belén Leiva, regidora d'Esports

Després del salt, s’ha programat una sessió d’aiguafitness oberta a tothom. La monitoria del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM), Raquel Pérez, ha dit que “avui ens ha tocat lluitar per l’esclerosi amb una masterclass per a tota mena de públic, des de petits a gent gran. Hem fet escalfament cardiovascular, mobilitat articular, tonificació de tot el cos, jocs per passar-s’ho bé, relaxació i estiraments”. Pérez ha remarcat els beneficis que reporta fer exercici dins l’aigua.

Raquel Pérez, monitora PMSAPM

Maria del Mar Salinas, participant a la masterclass, ha comentat que “s’ha d’ajudar a totes les malalties, jo en tinc una i sempre és bo que la gent faci un cop de mà. M’ha agradat la classe; ha estat molt divertida i haurien de fer-la tots els diumenges”.

Maria del Mar Salinas, banyista

“Hem fet una activitat que, a banda de destinar-la a l’esclerosi, s’hauria de fer cada diumenge perquè la gent hi participa i no tothom fa l’exercici que hauria de fer”, ha explicat la banyista Montserrat Folqué. “Es fa molt d’exercici a l’aigua i cansa bastant, però tant és el nivell físic si és per a una bona causa”.

Montserrat Folqué, banyista

Satisfeta amb la sessió d’aiguafitness ha sortit també Esther Orea. “És el primer cop que hi participo, però m’ha agradat molt i hi ha participat molta gent. És una causa ben justificada per prendre-hi part”.

Esther Orea, banyista

Al llarg de la jornada, tant al CIES com al CE La Vila, es poden nedar metres i sumar les distàncies per tal d’intentar superar els obtinguts a la darrera edició i afegir-los als metres nedats a la resta d’equipaments adherits del país. També es poden fer donatius a favor de la investigació de l’esclerosi múltiple, així com comprar el material benèfic que la Fundació Esclerosi Múltiple posa a disposició: samarretes, tovalloles, gorres o bosses de platja amb el logotip de la campanya.