L’AMCAM fa coincidir la Vespada a Montserrat amb Sant Cristòfol, protector dels viatgers

2031
AMCAM. Benedicció Sant Cristòfol
AMCAM. Benedicció Sant Cristòfol

La secció Clàssic Vespa de l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM) ha celebrat aquest matí la 9a Pujada a Montserrat en Vespa amb prop d’una quarantena de Vespes inscrites. L’entitat, que enguany està celebrant el seu 25è aniversari, ha fet coincidir la cita amb la 6a Benedicció de Sant Cristòfol, patró dels vehicles a motor, que ha tingut lloc al migdia a la plaça de l’Església.

Els participants a la 9a Pujada a Montserrat “s’han aplegat a primera hora del matí al local social de l’entitat, a Ca n’Oliveras, per agafar forces amb l’esmorzar: xocolata desfeta, coca i melindros”, segons ha detallat Mario Céspedes, president de l’AMCAM. Tot seguit, la Vespada ha fet via a Montserrat passant per Olesa, Vacarisses, Castellbell i el Vilar, Marganell, Can Massana i Monestir de Montserrat.

La tornada ha estat directa per Monistrol de Montserrat, Olesa, Les Carpes i Martorell. A les 12.45h, els participants s’han trobat a la plaça de les Hores per participar a la 6a Benedicció de Sant Cristòfol, que ha tingut lloc a la plaça de l’Església, amb l’assistència de la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, i el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández.

Sant Cristòfol és el patró dels automòbils i protector dels viatgers, una figura venerada de fa segles a Catalunya. “Una cinquantena de vehicles a motor, clàssics i actuals, han estat ruixats per l’aigua beneïda de Manuel Roig, mossèn de la parròquia de Santa Maria, per tal d’assegurar-se la protecció del Sant tot l’any”, ha dit Céspedes. Els participants també han donat la voluntat a canvi d’una medalleta del patró, com a símbol i record de la diada.