The Black Barbies i O’Sister! protagonitzen l’estrena més nombrosa del Festival PAS

2684
The Black Barbies. Àlbum fotogràfic: Carles Porta
The Black Barbies. Àlbum fotogràfic: Carles Porta

Unes 2.000 persones, segons la Regidoria de Cultura, no van voler perdre’s l’estrena de la 4a edició del Festival PAS, aquest cap de setmana al pont del Diable. Els barcelonins The Black Barbies van oferir divendres la seva particular revisió dels clàssics de la música negra, i els sevillans O’Sister! van presentar dissabte el seu darrer àlbum Stompin’in joy.

Amb gairebé dos anys de vida, The Black Barbies van interpretar un repertori jazzístic amb versions de cançons actuals i un toc de swing. Una mescla poderosa la d’aquest quintet de Barcelona, liderat per la vocalista Desiree Diouf. La formació va presentar Wet dreams (Somnis humits), el seu darrer treball. La formació ja és tot un exponent del soul, funk, jazz i R&B. Els seus directes desprenen força, proximitat, energia i bona vibració.

El sextet O’Sister! porta nou anys dalt dels escenaris com a pioner del swing peninsular. De fet, des de 2013, són els impulsors del Sevilla Swing, un festival que atrau adeptes del gènere de tot el món. Stompin’in joy (Talonejar d’alegria) és el seu tercer àlbum, el què els consolida com a banda dixie. A Martorell el van presentar reforçats pel clarinetista Juli Aymi i el trompetista Julien Silvand.

PAS. O'Sister!
PAS. O’Sister!

Pel regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, “ha estat la més multitudinària arrencada del PAS de les quatre edicions. La gent l’esperava. Divendres, el concert de The Black Barbies va ser elegant i tranquil, sense estridències. Cal destacar la magnífica veu de la seva cantant, Desiree Diouf. Dissabte, tot i els molts actes que hi havia a Martorell, l’assistència va ser magnífica, com també ho va ser el concert del grup O’Sister!, qui amb el seu swing i doo wop va fer gaudir els espectadors”.

PAS. O'Sister!
PAS. O’Sister!

Segon cap de setmana: flamenc i funk

Divendres, 14 de juliol, serà el torn de Juan Gómez, Chicuelo, el guitarrista de referència del panorama flamenc que coincidirà damunt l’escenari amb Marco Mezquida, un dels pianistes més reconeguts de l’escena jazz catalana, creador d’un pianisme únic. El dissabte, 15 de juliol, tindrà lloc l’única actuació a la península del londinenc Leonn and The New Funk. Leonn presentarà Invisible Me, l’àlbum que l’ha situat com una de les propostes més rellevants de l’anomenada New Funk Era.