Els beneficis de l’alletament matern a la Setmana de la Lactància de la FHSJDM

587

Del 17 al 22 d’octubre, torna la Setmana de la Lactància Materna organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Costa de Ponent i el suport dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord. Aquest any, es combinaran les activitats presencials amb les virtuals.

La Setmana de la Lactància Materna és un esdeveniment en què se celebren tot un conjunt d’activitats amb l’objectiu comú de promoure aquest tipus d’alimentació per als nadons i que la població en general en conegui la importància i els avantatges.

La llevadora referent Sara García destaca que “la FHSJDM és un dels hospitals catalans on les matrones estem a planta 24 hores i podem oferir suport continu en lactància. A més, el centre està en procés de rebre l’acreditació IHAN. És un hospital que aposta molt per l’alletament matern i aprofitem la Setmana per implicar els municipis de la zona en un tema tan important com aquest, ja que s’ha comprovat que té beneficis tant per al nadó i la mare, com per al planeta”.

Sara García, llevadora referent FHSJDM

L’edició d’enguany té com a lema ‘Protegir la lactància materna. Un compromís de totes tots’, i presentarà activitats de tot tipus: xerrades informatives, tallers experimentals i la presentació d’un llibre. A més, com en anys anteriors, la FHSJDM convocarà els dos concursos de dibuix i fotografia amb la lactància materna com a tema central.

La inauguració oficial es farà el diumenge, 17 d’octubre al Parc Municipal d’Olesa de Montserrat i comptarà amb activitats diverses i stands informatius: donar llet, porteig natural, consells de la doula Marina Rinaldi, informació sobre el banc de llet i el Centre de naixements a la FHSJDM, i també música en directe amb Abby i Txe, explica Sara García.

Sara García, llevadora referent FHSJDM

La pàgina web de la FHSJDM conté tota la informació sobre les diferents activitats i també les dades per inscriure’s a les activitats presencials i per accedir a les conferències en línia.

Concurs de fotografia i de dibuix

Dins la Setmana de la Lactància Materna, la FHSJDM organitza una nova edició del concurs de fotografia sobre alletament. Podrà participar qualsevol persona major de 16 anys. Els interessats podeu enviar les vostres fotografies, fins al 19 d’octubre, en format digital jpg amb una mida màxima de 10 MB a semlacmat@hmartorell.es. S’inclourà un arxiu amb les dades del participant (nom, cognoms, DNI, telèfon de contacte, correu electrònic, lloc de residència). Cada participant podrà presentar un màxim d’una fotografia. Quan es rebin les fotografies, s’enviarà un consentiment informat autoritzant-nos a poder mostrar les fotografies rebudes. Les fotografies finalistes seran exposades al vestíbul de la FHSJDM. El premi serà un val de 200 euros en productes o cures per a la mare a comerços de la zona, avança Garcia.

Sara García, llevadora referent FHSJDM

Aquest any, també es farà un concurs de dibuix per a infants i adolescents relacionat amb la lactància materna. Tots els menos de 18 anys poden enviar un dibuix relacionat amb la lactància materna, fins al 19 d’octubre a semlacmat@hmartorell.es. El guanyador s’emportarà 50 euros en material de dibuix.