Cinema del Diable comença temporada amb un cicle de còmedia ‘screwball’

574
'Va succeïr una nit'

Cinema del Diable engega una nova temporada amb un cicle screwball, un subgènere de la comèdia romàntica que va dominar el cinema americà durant la dècada dels anys trenta i quaranta. El cicle arrencarà divendres amb la projecció de Va succeir una nit (EEUU, 1934) de Frank Capra a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural.

Durant el cicle, l’entitat projectarà quatre dels films més emblemàtics del subgènere. La primera serà Va succeir una nit (EEUU, 1934) de Frank Capra, que es podrà veure el 15 d’octubre, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. L’argument se centra en una jove i capritxosa hereva, Ellie Andrews, que escapa del iot del seu pare ja que aquest l’ha tancada per evitar que es casi amb un home que ell desaprova. Ellie agafa un autobús a Nova York i, durant el viatge, coneix a Peter Warne, un reporter vivaç i atractiu, desitjós d’una bona història. L’atzar i les circumstàncies uniran Ellie i Peter en un viatge particular, accidentat i divertit.

Les properes pel·lícules del cicle seran Lluna nova (EEUU, 1940) dirigida per Howard Hawks, Ser o no ser (EEUU, 1942) dirigida per Ernst Lubitsch, i Un remolc llarguíssim (EEUU, 1953) dirigida per Vincente Minelli.

Les comèdies screwball es caracteritzen per ser “pel·lícules esborrajades, amb diàlegs ràpids i enginyosos, centrades en la figura d’un personatge masculí i un de femení, per la qual cosa tòpics de gènere estan molt presents”, explica Anna Lati, membre de Cinema del Diable.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

L’entrada a aquestes sessions comptarà amb un preu inicial de tres euros, però també estarà disponible l’opció de fer-se soci del Cineclub. “Hem engegat un sistema de carnets de socis amb un preu de 15 euros amb el que tindran accés a totes les pel·lícules del cicle de comèdia screwball i d’altres sessions”, detalla Anna Lati. A més, els socis que comptin amb aquest carnet tindran un preu reduït per assistir al Cicle Gaudí.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

L’associació Cinema del Diable de Martorell va ser guardonada el 8 d’octubre passat en la 8a edició de la Setmana del Cineclubisme Català, un dels principals esdeveniments del moviment cineclubista dels territoris de parla catalana. L’entitat martorellenca va endur-se’n la categoria de Millor Fet Cineclubista per la Mostra de curtmetratges dirigits per dones i el seu Premi Guillemette Huerre per recuperar, a través d’aquest premi, el nom de la cofundadora del primer cineclub infantil de Catalunya.