Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a la serra de l’Ataix

1300
Incendi serra de l'Ataix

Bombers de la Generalitat treballen des de les 16.12h en un incendi de vegetació forestal a la Serra de l’Ataix. 66 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris intenten controlar el foc que s’hauria originat al final del carrer Tarragona de la urbanització de Can Sunyer de Castellví de Rosanes. La complicada situació meteorològica amb vent de ponent dificulten les tasques d’extinció.

El foc s’ha escampat de manera ràpida, ja que s’han generat diversos focus secundaris, i afecta la muntanya de les Torretes de Martorell. Les flames es poden veure per sota de la línia que marca el pas de l’Autopista AP-7. El trànsit en aquesta via es troba tallat a la circulació en sentit Barcelona i els vehicles es desvien per la sortida 25 cap a l’Autovia A-2.

A Martorell, per precaució s’ha desallotjat el Mc Donald’s d’El Congost i els establiments comercials propers, així com la Piscina d’Estiu. Els usuaris de la Residència Rosanes han estat traslladats, durant la tarda, al Pavelló Esportiu de Can Cases i passaran la nit al Complex d’Habitatges de la Fundació Arc de Sant Martí.

Desplaçat al Centre de Comandament dels Bombers, instal·lat a El Congost, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha estat informat per part del Director General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, sobre els treballs d’extinció. Fonollosa ha explicat que “l’incendi ha començat a Can Sunyer, ha passat de seguida cap El Congost, la Serra de l’Ataix a una velocitat terrible i ha cremat pràcticament tota la serralada fins a les portes d’El Taió”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde ha parlat amb el cap dels Bombers qui li ha explicat que “estan treballant perimetralment, remullant tant els mitjans terrestres com aeris la zona i intentant controlar el foc. La combinació dels vents de marinada i ponent estan dificultant l’extinció de l’incendi”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Segons el Cos d’Agents Rurals, que hi ha destinat 10 dotacions, el foc hauria cremat una superfície aproximada provisional de 126 hectàrees (29,49 ha a Castellví de Rosanes i 96,56 ha al terme de Martorell), de les quals 124,50 són de terreny forestal. Els Mossos d’Esquadra han evacuat tres cases aïllades de la zona de Can Sunyer, tots els números compresos de l’1 al 50 del carrer Tarragona i diverses finques del carrer Girona de Castellví de Rosanes.