Els centres escolars qualifiquen amb nota alta la campanya de mobilitat segura de la Policia Local

2433
Foto de família de la pràctica de mobilitat segura duta a terme pels alumnes de sisè B de l'escola José Echegaray

Un miler d’alumnes de 2n, 4rt i 6è de les escoles Els Convents, Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre, Jose Echegaray, Juan Ramon Jiménez i CEE El Pontarró han participat aquest curs 2016-2017 a les sessions de mobilitat segura que imparteix la Policia Local de Martorell. La metodologia, el contingut i les competències dels professionals de la campanya han estat molt ben valorades per la comunitat educativa, segons reflecteix l’enquesta de satisfacció que els centres fan arribar a la Regidoria d’Ensenyament.

L’objectiu de la campanya de mobilitat segura ha estat fer més proper el cos de Policia Local als estudiants i transmetre’ls les regles bàsiques de circulació i convivència a la via pública. El regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, ha assenyalat que ja fa anys que els agents ofereixen aquestes sessions i comencen a educar els infants en seguretat viària, una formació addicional que serveix per conscienciar a la canalla quan va pel carrer.

Josep Casasayas, regidor Seguretat Ciutadana

La majoria de notes de l’avaluació estan entre 9 i 10, ha indicat el cap de la Policia Local, Àngel Pérez, per la qual cosa la valoració és doblement satisfactòria, ja que es tracta d’un col·lectiu que coneix la matèria, el què demostraria que els continguts estan ben adaptats a l’alumnat.

Àngel Pérez, cap Policia Local

“Quatre agents s’encarreguen d’impartir aquestes xerrades que s’adrecen als alumnes de 2n, 4rt i 6è de primària. Són classes interactives amb material didàctic per fer les sessions més amenes”, ha explicat el sergent.

Àngel Pérez, cap Policia Local
La mobilitat segura s’ensenya a tots els alumnes martorellencs de segon, quart i sisè de primària

La primera fase de la campanya consta de sessions teòriques a les aules. Els alumnes de 2n se’ls explica com han d’anar pel carrer com a vianants, tot reconeixent els elements que es troben en el trajecte de casa seva a l’escola. Els alumnes de 4rt aprenen la importància de comportar-se bé a l’interior del transport públic, com a futurs usuaris d’aquest servei. I amb els alumnes de 6è els hi parlen de la importància de la norma per a una millor convivència a la societat.

La segona fase consisteix en sessions pràctiques dels coneixements assolits. Els alumnes de 2n observen els elements del barri on està la seva escola i fan de policia per tal d’aprendre a regular el trànsit. Els alumnes de 4rt van en bus urbà fins les dependències de la Policia Local per conèixer les normes de comportament del transport públic, els elements de seguretat i com sol·licitar parada. Els de 6è van en bicicleta fins les dependències de la Policia Local, on fan un recorregut en un circuit adaptat per aprendre a complir les normes de circulació. Àngel Pérez remarca que els docents els demanen que continuïn amb aquesta activitat, ja que consideren que és interessant i necessària pels alumnes.

Àngel Pérez, cap Policia Local

A la vegada que aprenen a circular per la via pública amb civisme i seguretat, la campanya serveix per apropar la Policia Local als més joves i que vegin als agents com a persones normals que treballen al servei de la població.