Formalitzat un conveni amb el CEM per fomentar la recerca i conservació del patrimoni

2139
Signatura conveni CEM
Signatura conveni CEM

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la presidenta del Centre d’Estudis Martorellencs (CEM), Rosario Navarro, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per tal de potenciar la recerca, la documentació, la conservació i la difusió del patrimoni històric de Martorell, així com millorar-ne la seva gestió. A l’acte hi ha estat present el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, el director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), Valentí Santos, i el vicepresident del CEM, Alfred Mauri.

El CEM és una entitat científica i cultural sense ànim de lucre que té la finalitat de promoure el coneixement i la conservació del patrimoni històric, cultural i natural. Fomenta la investigació patrimonial, la publicació d’estudis i treballs d’investigació i divulgació, i col·labora amb les institucions competents en la matèria.

Segons explica l’alcalde Xavier Fonollosa, el conveni “regula un marc d’actuació per tal de gestionar les actuacions al conjunt de Santa Margarida i Sant Genís de Rocafort, l’antiga Farmàcia Bujons, i la resta de béns històrics patrimonials”. Aquest compromís tindrà una vigència de quatre anys, prorrogable a quatre anys més. L’Ajuntament de Martorell farà una aportació econòmica de 4.000 euros per a l’any 2017. Fonollosa considera que és “una bona eina de col·laboració, ja que és una agrupació vinculada amb la universitat, el món de la recerca i sobretot amb la història i el nostre patrimoni”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El CEM assumeix el compromís de fer-se càrrec de l’elaboració i execució dels projectes d’investigació dels jaciments; tasques de difusió dels resultats de la recerca en l’àmbit divulgatiu i científic. Es compromet a coordinar amb l’Ajuntament de Martorell la realització de visites i activitats de divulgació; fer-se càrrec de la conservació dels elements de patrimoni dipositats i de la seva documentació i control; vetllar per la conservació i el bon estat de les instal·lacions, dels edificis i dels elements de patrimoni; dur a terme el tractament arxivístic i bibliogràfic del fons documental i biblioteca de l’antiga Farmàcia Bujons.

Ocupació temporal de Santa Margarida i la Farmàcia Bujons

Durant la vigència del conveni, l’Ajuntament de Martorell atorga al CEM llicència d’ocupació temporal del conjunt de Santa Margarida de Martorell i de l’antiga Farmàcia Bujons. L’entitat es farà càrrec de que els equipaments estigui en perfectes condicions i d’obrir-los al públic quan l’Ajuntament ho disposi, preferentment en les dates de les festes patrimonials de Martorell i segons la programació que s’estableixi.