Els centres escolars han seguit durant tota la setmana les consignes del Rei Carnestoltes

1300
Carnaval al Vicente Aleixandre

La pluja ha obligat les escoles martorellencs a ajornar els balls i desfilades de disfresses prevists per aquest divendres o bé a celebrar-los sota cobert. Tot i això, la disbauxa carnavalesca ha envaït les aules durant tota la setmana, amb les esbojarrades consignes dictaminades per Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

El Carnaval, una de les festes populars i tradicionals més celebrades, ha posat les aules cap per avall. Els alumnes de l’Escola Vicente Aleixandre van haver de portar dimecres la roba al revés i dijous es van convertir en cuiners amb mocadors al cap. Aquest divendres han fet ball i degustació de coca, gentilesa de l’Associació de Pares i Mares. La festa i desfilada de disfresses l’han ajornat a divendres 3 de març, a causa de la climatologia.

A l’Escola Lola Anglada tots els alumnes van anar a classe dilluns amb pitet i dimarts van convertir-se en cantants, elaborant o portant un micròfon. Dijous els nens i nenes de P4, P5, 1r i 2n del menjador van realitzar una gimcana i una sèrie de jocs, per intentar esbrinar el dinar amagat d’aquest divendres. Avui s’han sumat a la celebració de Carnaval amb les seves originals disfresses.

L’Escola Juan Ramón Jiménez va rebre la visita del Rei Carnestoltes el divendres 17 de febrer, al gimnàs del centre. Els alumnes de Cicle Superior van ser els encarregats de verificar les disfresses i cada matí, de 9.00 a 9.10h, passaven per les aules per pintar la cara als nens i nenes que no haguessin seguit les consignes. El passat dilluns tots els alumnes havien d’anar en pijama, dimarts els nens portaven roba de nena i les nenes de nens i dimecres van dur corbata. Dijous Llarder van haver de calçar una sabata de cada color i els alumnes d’Infantil van berenar un entrepà de truita al patí. Aquest divendres no han pogut sortir al pati, però igualment han lluït les seves disfresses.

Els jocs de taula és la temàtica carnavalesca que ha triat l’Escola José Echegaray. Els alumnes es van calçar un peu de cada color el dilluns, van anar amb la cara pintada dimarts, van portar els mitjons per sobre dels pantalons dimecres, i un pentinat divertit dijous. Avui també els alumnes del Cicle Infantil anaven disfressats de parxís, els de Cicle Inicial de dòmino, els de Cicle Mitjà del joc de l’Oca i els de Cicle Superior de cartes. La festa l’han hagut de celebrar dins les instal·lacions del centre.

L’Escola Mercè Rodoreda tampoc no ha pogut celebrar la festa de Carnaval al pati, tal com tenien programat. L’han convocat per dimarts 28 de febrer, a les 15.00h. Durant la setmana, els alumnes han viscut la festa anant a classe en pijama (dilluns), amb una disfressa (dimarts), vestits de ferits (dimecres) i amb un pentinat divertit (dijous).

A l’Escola Els Convents van ser els alumnes de Parvulari els únics que van celebrar el Carnaval. L’ordre per dilluns era disfressar-se amb roba dels seus pares i mares, dimarts es van posar nassos de pallasso, dimecres una disfressa de casa i dijous un llaç o barret. Avui es disfressaran amb les disfresses elaborades a l’escola sota la temàtica del circ i la màgia. Els alumnes faran una rua per tota l’escola.

Al Col·legi de la Mercè els alumnes es van disfressar amb roba del mateix color el dilluns, dimarts es van pintar el cabell de colors o van dur perruca, dimecres van fer classe en pijama, i dijous es van vestir com els seus pares i mares. Avui tampoc no han pogut fer la rua prevista pel nucli antic, però la faran el proper dimarts 28 de febrer, a les 15.45h.

Les rimes van ser protagonistes al Carnaval del CEE El Pontarró. “Si vols passar un dia de risa has de portar faldilla i camisa” (dimarts); “si elegant tu vols estar ulleres divertides, corbata o corbatí has de portar” (dimecres); “la teva cara pintada serà una txulada” (dijous). Avui han fet diferents tallers, s’han disfressat i gaudit d’una festa al gimnàs.

Els nens i nenes de la Llar d’Infants Pont d’Estels van haver de portar dilluns un barret, dimarts una sabata de cada color, dimecres un llaç o corbata, i dijous les ungles pintades. Avui han portat confeti per fer-ne una guerra acompanyats de les seves famílies.

La Llar Infants Patufet també ha celebrat el Carnaval i els alumnes s’han disfressat dels animals que representen les seves classes. Els més petits anaven de peixos, els mitjans de conills i els grans de llops. El rei Carnestoltes els va demanar que dilluns portessin orelles d’animals, dimarts s’havien de pintar bigotis, dimecres podien pintar-se el nas de vermell o portar un nas de pallasso, i dijous van dur pijama. Avui han portat un xiulet per fer soroll i han convocat una festa familiar amb degustació de xocolata desfeta.