Els cooperativistes escolars de Martorell demanen el permís de venda per les seves parades

889
Cooperatives escolars demanen permís de venda

Les set cooperatives escolars de 5è de Primària, participants al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, han sol·licitat a l’Ajuntament de Martorell el permís d’ocupació de la via pública per comercialitzar els seus productes. Els estudiants han estat rebuts per l’alcalde Xavier Fonollosa i han aprofitat per visitar la sala de plens.

Les cooperatives de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda i Lola Anglada han realitzat el tràmit de sol·licitud del permís d’ocupació de la via pública a les dependències de l’Ajuntament. Els 175 estudiants, de 10 i 11 anys, han visitat la sala de plens on han pogut presentar el seu projecte a l’alcalde.

Fonollosa ha destacat la importància del treball en equip i l’adquisició de coneixements del funcionament d’una cooperativa que podran aplicar quan siguin grans. Els estudiants han estat acompanyats pels tutors de del centre i per tècniques del Centre de Promoció Econòmica.

Enguany el dia de venda al mercat dels productes serà el divendres dia 28 d’abril, coincidint amb la Fira de Primavera. Les set parades s’instal·laran al Mercat Municipal de les Bòbiles.

Formant futurs emprenedors

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell, inicia els estudiants en el món de l’emprenedoria, amb l’objectiu de fomentar les seves competències i valors a través de la creació d’una cooperativa. S’integra dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de l’empresa.

Els alumnes també estan cercant una entitat social, fundació o ONG a la qual donaran una part dels beneficis que obtindran amb la venda dels seus productes, cosa que afegeix al projecte la presa de consciència i la responsabilitat social de l’empresa.